– Det er gøy å lage ting for å hjelpe andre unger. Det er fint å hjelpe.

Det sier ni år gamle Mariell Viken. Torsdag var hun og 79 andre elever fra Straumfjordnes skole i sving med å samle inn penger til UNICEFS arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Dette gjennom årets TV-aksjon i NRK.

Populær pynt

Sammen med klassekameratene Thea Martine Isaksen og Hannah Albrigtsen Mikkelsen gikk pynten de hadde produsert opp i forkant av dagen, som varme hvetebrød.

– På starten av dagen var bordet fullt. Det er gøy å se hvor fort alt ble solgt, smiler venninnene.

30.000 kroner

På Kirkebakken menighetshus på Storslett ble det holdt åpent hus med salg både av mat, håndverk og leker. I tillegg holdt elevene gjettekonkurranser og åresalg. Lokalet var fylt til randen av folk.

Mot slutten av dagen ble pengene talt opp, og det beløpet seg til hele 30.813 kroner. Dette er hele 10.000 kroner mer enn hva skolen samlet inn i fjor.

Rektor ved skolen, Bodil Bakkehaug, er veldig imponert.

– Ikke bare over innsatsen til elevene, men også til alle som hadde mulighet til å komme å støtte oss, en formiddag midt i uka. Vi vil takke alle som har stilt opp.

Lærerik uke

Kontaktlærer for 2.klasse, Vilde Steinsvik har sammen med Oddbjørn Johansen og Anne-Lise Birkelund hatt ansvaret for å gjennomføre denne ukas tema om skolegang for barn i krigs -og konfliktrammede områder.

Steinsvik sier uka har vært svært lærerik og forteller at alle har bidratt.

–  Vi har snakket mye om hvor godt vi har det her i Norge. Bilder og videoer fra andre land har bragt fram tårer hos noen. Jeg tror alle forstår at det vi gjør i dag er for å hjelpe, sier hun.

Liker å gå på skole

Signe Marie Blixgård og Ingrid Kristiansen (begge 11) sier det er bra å bidra slik de gjør gjennom denne dagen. Dette fordi skolegang er så viktig for et liv.

- Hvis jeg ikke kunne gått på skole ville jeg hatt lyst til å prøve å lære meg så mye som mulig. Da jeg begynte på skolen syntes jeg det var gøy, og det synes jeg fremdeles. Vi lærer ting for at vi skal kunne få en morsom jobb som voksen, og for at vi skal kunne gjøre flere ting, smiler Blixgård.

STOLT: Vilde Steinsvik, kontaktlærer og ansvarlig for temaarbeidet denne uka. Foto: Isabell Haug