Volvo skal nå gjøre Polestar til et eget bilmerke, ikke bare en avdeling som trimmer noen utvalgte Volvo-modeller.

Første modell ut blir Polestar 1, en stor coupé med 2+2 seteløsning, noe som vil si bakseter med begrenset plass. Bilen skal ha en hybridmotor på 600 hestekrefter og 1000 newtonmeter i dreiemoment under panseret. Den elektriske rekkevidden skal være på 15 mil, hvilket blir lengst blant alle hybridene på markedet.

NORSK DESIGN: Polestar-fabrikken, som ligger i Chengdu, Kina, er tegnet av Snøhetta og står ferdig neste år.

Modellen er basert på Volvos skalerbare plattform som også S90/V90 bruker.

Med en så massiv motor blir dette neppe en bil for de store massene, men Polestar har planer om flere kjøretøy, og det neste blir trolig svært interessant for det norske markedet.

– Alle fremtidige biler fra Polestar vil ha en helelektrisk drivlinje, i tråd med visjonen om å være det nye frittstående merket for elektrifiserte høyprestasjonsbiler, sier Polestars sjef Thomas Ingenlath i en pressemelding.

Bygges i Kina

Den andre bilen fra Polestar skal, ikke overraskende, hete Polestar 2. Det blir en helelektrisk bil, som – ifølge selskapet – «tar opp konkurransen med Tesla Model 3» og kan se ut til å være perfekt for det norske markedet. Bilen settes i produksjon i 2019. Her lover Polestar et betydelig høyere produksjonsvolum enn det som er planlagt for Polestar 1.

Tredje modell blir en helelektrisk større SUV. Det skal være en bil med «helelektrisk drivlinje, og med tilsvarende moderne elektrisk ytelse og kjøredynamikk». Selskapet sier ikke noe om når den skal komme på markedet.

KJENTE SAKER: For alle som har sittet i en nyere Volvo, er interiøret i Polestar 1 kjente saker.

Polestar 1 produseres i Polestars produksjonsanlegg i Chengdu i Kina. Anlegget er tegnet av Snøhetta og skal etter planen stå ferdig i midten av 2018.

Selskapet planlegger også en ny type bilhold. Bilene skal bare kunne bestilles på nett, og tilbys på abonnementsbasis, av to eller tre års varighet. Dette abonnementet, som er uten depositum, inkluderer tjenester som henting og levering i forbindelse med service. I tillegg muligheter for å leie alternative biler i utvalget fra Volvo og Polestar. Alt samlet i ett månedsbeløp.