Fungerende ordfører Line van Gemert (H) innkaller til ekstraordinært møte i formannskapet i Lyngen.

Politikerne samles tirsdag klokka 18, mest sannsynlig på rådhuset. Tema blir klage på forbigåelse ved ansettelse av kommunalsjef helse og omsorg.

- En av søkerne har rettet en habilitetsklage, som ikke er blitt behandlet. Jeg har ikke fått svar på hvordan rådmannen vurderer klagen, forteller van Gemert.

Alvorlig sak

- Dersom klagen ikke er blitt vurdert, er saken så alvorlig at jeg finner det riktig å innkalle formannskapet til hastemøte. Jeg mener det er riktig å vurdere klagen før vi går videre med ansettelsen, sier van Gemert.

Den nevnte søkeren med Uno Nesvik. Han var ikke blant de fire søkerne som mandag ble innkalt til intervju.

Nesvik har ikke fått svar fra Lyngen kommune på to andre brev om saken.

Ikke blitt besvart

Fungerende ordfører Line van Gemert skriver i innkallingen til kveldens møte i formannskapet at hun ønsker å diskutere saken og hasteinnkaller med dette formannskapet etter kommuneloven § 13. første ledd.

”Dette for blant annet å vurdere midlertidig å trekke tilbake delegasjonsmyndigheten til rådmann i tilsettningssaker, jfr. delegasjonsreglementet §3. Dette til kommunestyret får en orientering om sak. Bakgrunn er blant annet at det er rettet en habilitetsklage som ikke skal være besvart. Jeg ønsker at formannskapet orienteres om habilitetsspørsmålet er vurdert og på hvilken måte dette er gjort”, skriver Line van Gemert, og tilføyer:Rådmann tar med i møte de fra hans stab som er nødvendig for å belyse saken på en best mulig måte.

En søker har trukket seg

Rådmann Leif Egil Lintho opplyser at på mandagens intervjurunde nummer to stilte tre søkere. Den fjerde har trukket sitt kandidatur.

- Jeg sendte tirsdag mail hvor jeg besvarte van Gemerts spørsmål.

- Har Uno Nesvik fått svar?

- Jeg har ikke svart ham, sier rådmann Leif Egil Lintho.