Næringsminister Monica Mæland (H) skal nemlig stå for den høytidelige åpningen av

Newton-rommet og Aurora Salmon Center i lokalene på den videregående skolen.

Ordfører Ørjan Albrigtsen er glad for at statsråden tar turen til Skjervøy og Nord-Troms.

– Ja, det er utrolig artig at næringsministeren kommer. Det setter både Skjervøy og Nord-Troms på kartet, sier han.

Innblikk

Skjervøy kommune hadde opprinnelig hørt med statsminister Erna Solberg om hun kunne komme. Men når det ikke passet for regjeringssjefen, så er ordfører Albrigtsen strålende fornøyd med næringsministeren.

Mæland kommer på formiddagen og skal stå for den offisielle fellesåpningen av Newton-rommet og visningssenteret – som ligger vegg i vegg i underetasjen av den videregående skolen.

– Vi skal sørge for å sy i hop et opplegg som skal gi et innblikk i hva som skjer både på Skjervøy og i resten av regionen. Det er jo mye spennende som skjer, sier Albrigtsen.

Store prosjekter

At det er nettopp næringsministeren som tar turen til Skjervøy sier litt om at både Newton-rommet og visningssenteret er viktige næringssatsinger for Skjervøy.

– Det er store prosjekter som vi har fått i stand gjennom et samarbeid mellom kommunen, fylkeskommunen og Lerøy, sier Albrigtsen.

– Det er litt stas at næringsministeren kommer. Aurora Salmon Centre er jo et kroneksempel på godt samarbeid mellom det private næringslivet og det offentlige. Det vet jeg er ting som opptar næringsdepartementet, sier Jan Børre Johansen, prosjektleder for Aurora Salmon Centre.

Fylkeskommunen blir representert gjennom fylkesråd for utdanning Roar Sollied (V).

Et innblikk

Aurora Salmon Centre skal sammen med sjølokaliteten på Kågen gi folk et innblikk i hva oppdrettsnæringen er.

– Her kan folk komme og bli kjent med næringen. På senteret skal vi fortelle historiene og ha aktiviteter som er tilrettelagt også for barn og unge. Så inngår sjølokaliteten som en del av pakken, sier Johansen.

LITT STAS: Jan Børre Johansen, prosjektleder for Aurora Salmon Centre.