Denne uka er flere ganger verdensmester i snøkiting og kitesurfing på vann, Kari Schibevaag (39) på Skjervøy.

Schibevaag jakter vind og hval, og onsdag hadde hun fridykkerutstyr og surfebrett med seg i bilen da hun kjørte rundt i kommunen. Da hun oppdaget hval i Maursundet var hun snar å stoppe bilen.

– Jeg snakket med en lokal som fortalte meg at hvalen går fram og tilbake i sundet. Så jeg hoppet uti, forteller hun til Framtid i Nord.

Det var NRK Troms som fortalte om saken først.

– Det kokte i havet

Schibevaag tenkte hun var heldig om hun i det hele tatt fikk øye på hval når hun kom i vannet.

– Men så kom det jo stim på stim! Jeg tenkte ikke over at de skulle komme så nære og være så mange. Det kokte i havet under meg, forteller hun.

NATUROPPLEVELSE: Kiter og surfer Kari Schibevaag hadde en fantastisk naturopplevelse da hun møtte flere titalls spekkhoggere i Maursundet. Foto: Kari Schibevaag

Drømmedag

På filmen ser vi spekkhoggerne svømme rett ved siden av og tett opp under surfebrettet. Schibevaag sier det er en helt annen opplevelse å oppleve hvalene fra brett enn fra båt.

– På brettet er man helt alene og har ingen motor. Dessuten er det hvalene som velger om de vil komme mot deg. Det er vanskelig å få med på film, men de var bare centimeter fra brettet, sier hun.

39-åringen er klar på at det var en utrolig naturopplevelse.

– Det var en drømmedag. Havet var helt rolig og i starten var det ingen andre folk der enn meg, forteller hun - som tilbrakte ett par timer i lag med de majestetiske dyrene.

Fint i nord

Det er tredje sesongen at 39-åringen hvalfarter i nord. Tidligere år har hun brukt å være i Tromsø-området. Etter råd fra hvaleksperter forflyttet også hun seg nordover. Hun skal være enda noen dager i Skjervøy, hvor hun også kiter og går på fjellturer.

– Det er utrolig mange fine steder her oppe. Kystlinja er fantastisk, og det er også fjellene, skryter hun.

ØNSKER BÅT: – Hvis det er noen som har en båt å leie ut til meg så ta kontakt, oppfordrer hun – som skal være i Skjervøy enda noen dager til. Foto: Kari Schibevaag