Denne helgen ble det arrangert «Damenes aften» på Aurora Spirit.

Det er var fem hardtarbeidende, kvinnelige gründere fra sentralt på Lyngseidet som sto bak arrangementet. De ønsker å vise befolkningen hvor viktig og enkelt det er å handle lokalt.

- Det er veldig god stemning her og vi er veldig glade for at folk har tatt turen. Man kan spise og se på hva bedriftene har å tilby i en avslappet setting, sier Rannfrid Myran fra Helheten alternativ behandling.

- Dette har vært et fantastisk arrangement, og vi håper virkelig at folk har hatt det like fint som oss, sier Anne-Lise Hausner, driver av Lisesalongen og medeier i Aurora Spirit.

Ønsker et godt samarbeid

Aurora Spirit var pyntet med vakre julelys, og det var fem forskjellige stands hvor bedriftene hadde rigget opp alt fra spennende tapasretter og ostebrett til sminke, klær og gavepakker.

- Vi har vært veldig spente i forkant av arrangementet, og da er det ekstra artig når det blir en suksess. Vi damene har blitt godt kjent med hverandre, og vi håper at dette samarbeidet skal bli enda bedre, sier Kari Elisabeth Berglund fra K-punktet kafe.

- Det er fantastisk at alle kan samarbeide selv om vi er konkurrenter. Det vil nok bli en stor fordel for oss i fremtiden, sier Kirsti Sollid fra Lyngen Catering.

Imponert over tilbudene

Aud Haugen, Lillian Larsen og Bjørg Skogvang var svært fornøyde med arrangementet.

- Dette er kjempe artig. Det er ikke ofte at vi er innom bedriftene i sentrum, så man glemmer fort alle de fantastiske tilbudene som finnes lokalt, sier Haugen.

- Jeg er virkelig positivt overrasket over arrangementet og bedriftenes utvalg. Vi er utrolig heldige som har så mange tilbud i lokalsamfunnet, sier Skogvang.

Skryter av lokale gründere

Bjørg Strand Hansen har vært forretningskvinne i flere tiår. Hun er imponert over hva de lokale grunder-damene har fått til så langt.

- Det er mange dyktige gründere i kommunen, og vi må virkelig støtte alle og en hver så godt vi kan. Jeg er utrolig imponert over arbeidet disse fem har lagt i dette arrangementet, og ikke minst så synes jeg det er fint at bygdefolket støtter opp, sier Hansen.

MANGE DAMER: Damenes aften i lokalene til Aurora spirit i Årøybukt. Foto: Oda Skogheim
VIKTIG Å HANDLE LOKALT: Irene Sørensen og Ingeborg Johanne Karlsen er enige at det er viktig at lokalsamfunnet støtter opp mot arrangementer som dette. – Vi må benytte oss av det vi har, hvis ikke så blir det borte. Det er viktig å handle lokalt, og et arrangement som dette vil uten tvil skape større interesse for det lokale, sier Karlsen. Foto: Oda Skogheim
OVERRASKET: Aud Haugen (til høyre), Bjørg Skogvang og Lillian Larsen ble positivt overrasket over utvalget til de forskjellige bedriftene. Foto: Oda Skogheim
STOLT VETERAN: Bjørg Strand Hansen har vært forretningskvinne hele livet. Hun er imponert og stolt over det flotte arrangementet, og håper på en fortsettelse med enda flere dyktige gründere. Foto: Oda Skogheim