Rotsund kapellforening samler inn penger til et nytt orgel, og håper derfor at noen av konsertdeltakerne vil gi et bidrag. De har nå nådd 350.000 kroner, men må samle inn ytterligere minst 50.000 kroner for å få støtte fra Nordreisa kommune. Prisen på det nye orgelet som befinner seg i Tyskland, viser 1,1 million kroner.

– Dette blir tredje gangen vi arrangerer konsert med Liv Rundberg. Vi tar ikke inngangsbillett, men setter fram bøssa slik at folk kan gi penger hvis de ønsker det, noe vi blir veldig glade for, sier Turid Fredriksen i Rotsund kapellforening.

På den første konserten for tre år siden ble det samlet inn 17.000 kroner, og i den andre konserten samlet folk inn 12.000 kroner til pipeorgelet.

Allsang

Fredriksen forteller at Liv Rundberg stiller opp gratis og ofte har med seg noen fra Kåfjordkoret Buolvvat til Nordreisa.

– Det som er spesielt med konserten, er at Liv vil ha med seg alle å synge, så det er kjempestemning på konsertene med henne! Hun synger og spiller både alene og med koret i starten av konserten, også blir det allsang. Jeg synes det er så trivelig at folk får være med og synge, fordi da blir det så artig, sier Fredriksen.

Det vil være en pause i konserten med servering av kaffe og kaker. I pausen kan publikum se bilder av det det nye orgelet.

– Det er veldig viktig å få et nytt orgel, og på konserten vil Peter Vang vise bilder av det nye orgelet vi ønsker å kjøpe, sier Fredriksen.

Stiller alltid opp

Hun synes det er utrolig bra at Rundberg stiller opp gratis år etter år.

– Liv er et hjerteglad menneske som er veldig snill og god mot alle. Hvis man spør henne om noe, så stiller hun opp så fremt hun kan. Hun er veldig aktiv og deltar på mye, sier Fredriksen.

– Vi håper at folk fra Kåfjord, Nordreisa, Skjervøy og andre steder kommer på konserten.