Det opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i en pressemelding. Meteorologisk institutt gått ut med varsel om ekstrem for både Troms og Nordland.

NVE opplyser at folk i de berørte områdene må derfor belage seg på at strømmen kan bli borte i kortere eller lengre perioder.

Strømselskapene er godt forberedt og har beredskap klar. Hvis strømmen allikevel skulle bli borte er det lurt å være forberedt.

Fylkesmannen i Troms opplyser på sine nettsider at Fylkesmannen støtter kommunene dersom det skulle oppstå en situasjon som går utover det kommunen normalt håndterer. Fylkesmannen følger værsituasjonen nøye.

Er du forberedt?

Strømselskapene har forberedt seg godt og har beredskap klar. Hvis strømmen allikevel skulle bli borte er det lurt å være forberedt. Her er noen enkle tips:

  • Oppvarming – er din primære varmekilde elektrisk oppvarming bør du sørge for å ha et alternativ, for eksempel vedfyring eller gassovn.

  • Mobillader – enten en batteripakke eller mobillader for bil.

  • Mat og drikke – vannforsyning kan bli borte, komfyren vil ikke virke. Ha noe vann lagret. Til matlaging kan du bruke stormkjøkken, propanapparat eller gassgrill.

  • Lys – ha lommelykter og batterier oppbevart på fast og lett tilgjengelig sted. Stearinlys og fyrstikker er også greit å ha tilgjengelig.

  • Radio – batteridrevet radio gir deg muligheten til å holde deg oppdatert. NRK P1 er en viktig kanal for store hendelser.

  • Kritisk avhengig av strøm? Da bør du skaffe deg et nødaggregat

Visste du dersom du opplever et strømbrudd som varer i tolv timer eller mer har du krav på utbetaling fra nettselskapet.

Les mer om rettigheter og regler i forbindelse med strømbrudd på NVE sine nettside.