Senest ved årsskiftet blir Lene Granli og Cecilie Sigvaldsen å finne i det tidligere lokalet til gavebutikken ”Lille My”.

Daglig leder Frank Odin Johansen i FO Regnskap i Tromsdalen overtok 1. november de aller fleste kundene til Rolf-Hugo Ribes kontor I Tiden. Ribe sluttet samtidig som regnskapsfører for å begynne i ny jobb i Flakstad i Lofoten.

Både Granli og Sigvaldsen er fra Nord-Lenangen, slik at de pendler til sammen drøyt åtte mil hver dag til og fra arbeidsplassen. Ved å flytte kontoret til hjembygda, blir hverdagen atskillig enklere.

– Den viktigste effekten er at vi beholder to arbeidsplasser i Nord-Lenangen. På sikt kan det bli flere ansatte, forteller Johansen.

Smidigere overgang

Han påpeker at en annen gevinst er at kundene som brukte I Tiden, får smidigere overgang fordi de beholder samme regnskapsansvarlig.

– Flytting fra Svensby til Nord-Lenangen ble tema nokså umiddelbart etter at jeg overtok. I utgangspunktet var det imidlertid ikke aktuell problemstilling.

– Hvordan vil kundene merke ny kontoradresse?

– De er i dag ikke så avhengige av hvor regnskapskontoret er lokalisert. Vi har hovedvekt av kunder i Lyngen. Noen får kortere vei, andre får lengre vei. Flyttingen er relativt udramatisk, forteller Johansen.

Kontoret organiseres også i fortsettelsen av FO Regnskap ved daglig leder Frank Odin Johansen.

Søker tilskudd

Regnskapsføring, lønnsarbeid, utforming av søknader og forretningsplaner samt selvangivelser og årsoppgjør er primære oppgaver.

Målgruppen er privat næringsliv innenfor ulike bransjer.

– Resultatet forventes etter hvert å gå med overskudd, men trolig ikke det første året fordi vi gjør noen investeringer for å starte opp i Nord-Lenangen, forteller Frank Odin Johansen.

FO Regnskap AS har søkt om tilskudd på 55.000 kroner fra næringsfondet i Lyngen. Beløpet utgjør halvparten av utgiftene knyttet til etableringen i Nord-Lenangen.

LEDER: Frank Odin Johansen. Arkivfoto