Tidlig i år ønsket Miljø-, Plan- og Utviklingsvalget navneforslag til den nye skoleveien til Moan skole i Nordreisa. Moan skole ble invitert til å komme med forslag, og det var spesielt én klasse som engasjerte seg i navneforslagene. De fleste forslagene ble sendt inn av klasse 3 A Måne.

– Vi fikk inn masse gode forslag! Det ble litt diskusjon, men til slutt ble vi enige om «Rosaveien», forteller leder av utvalget Hilde Nyvoll.

Det var Noah Bakkevold Jensen (8) som leverte forslaget Rosaveien.

– Først tenkte jeg på noe rosa og så kom jeg på Rosaveien. Jeg tegnet en rosa skolevei med biler, trær og barn, forteller Noah, som er veldig glad for at veien heter Rosaveien.

Diplom som takk

Torsdag denne uken var det klart for høytidelig avduking av veiskiltet. Hele klasse 3 A Måne deltok sammen med Miljø-, Plan- og Utviklingsvalget og flere ansatte fra drift og utvikling i kommunen. Noah dro i snoren som avduket skiltet sammen med Hilde Nyvoll.

Klassen mottok et diplom og gave på 2000 kroner. Det syntes Johan William Arild var spesielt gøy at klassen fikk akkurat på torsdag.

– Jeg har bursdag i dag! Forteller han med et stort smil.

høytidelig: Klasse 3A Måne med miljø-, plan-, og utviklingsvakget. Klassen mottok et diplom og en gave på 2000 kroner fra kommunen som takk.
Noah Bakkevold Jensen (8) var den som kom med forslaget "Rosaveien". Her er han med diplomet fra kommunen der tegningen hans er avbildet. Foto: Marit Leirbakk
Noah dro i snoren som avduket skiltet sammen med Hilde Nyvoll. Foto: Marit Leirbakk
Her vises veien til Moan skole langs Rosaveien. Foto: Marit Leirbakk