Målgruppene var demente og folk med hjerte- og lungesyke. I tillegg var elever og lærere fra Eidebakken skole inviterte som belønning for innsatsen de gjorde i demensuka.

– Treffet ble på alle måter en suksess. Sosiale sammenkomster betyr mye, fastslår Skjulhaug Moen.

Middagen tirsdag ettermiddag besto av ribbe med surkål. Kaffe og kaker til dessert. På utlodningen ble det lokket med rikholdig premiebord.

Lærer og elever fra den kommunale musikkskolen underholdt med sang.

Gladmelding

– Vi ønsket å gjøre det hyggelig for gjestene, og tror vi lyktes godt med det. Jeg hører bare positive tilbakemeldinger, sier Skjulhaug Moen.

Arrangementet ble delvis finansiert av midler fra Nasjonalforeningen.

– Vi har hvert år siden TV-aksjonen i 2013 fått 5.000 kroner i årlig bidrag. 2018 blir det siste året ordningen gjelder.

Lederen kunne røpe en gledelig overraskelse på grendehuset. Vårvon ble nylig tildelt 10.000 kroner i ”Hjertevarme” fra Ishavskraft

– Jeg oppdager ordningen på Facebook, og sendte en beskrivelse av hva Vårvon gjør i lokalmiljøet. Kraftlaget sa at vi utretter en fantastisk innsats for demente. Beløpet kommer svært godt med.

25 medlemmer

Foreningen har ikke bestemt hvordan pengene skal disponeres, men det blir garantert populære tiltak for målgruppen.

Vårvon ble stiftet i 1934. Helselaget har rundt 25 medlemmer, derav de fleste i bygdene ved Jægervatnet. Grendehuset er fast møteplass.

– Hjertemarsjen er et fast tiltak. Vi gjennomfører to bøsseinnsamlinger i året, sier leder Randi Skjulhaug Moen i Helselaget Vårvon.

MEDHJELPERNE: Paula Thomassen (til venstre), Ann-Heidi Adriansen, Margith Hjellnes, Ole Ottesen, Rigmor Teigen, Kjell-Ivar Robertsen, Anita Ottesen, Borghild Jensen og Randi Skjulhaug Moen ordnet til på hyggetreffet.