Torsdag er det turnéstart for Harald Bakkeby Moe, og den gjøres i Skjervøy kirke sammen med Skjervøykoret.

Bakkeby Moe sier publikum kan glede seg til å høre en fin miks av både kjente og kjære julesanger, som for eksempel "Deilig er jorden" og "O helga natt", og noen mer ukjente julesanger.

- Noen vil kanskje også få presentert julesanger de ikke har hørt før. Det blir en tradisjonell, men litt annerledes julekonsert, sier Bakkeby Moe.

Fin variasjon

Solisten ser fram til å opptre sammen med Skjervøykoret, noe han har gjort flere ganger tidligere.

- Jeg gleder meg veldig til turnéstart! Når man synger med kor gir det større mulighet for variasjon, man kan ha repertoar som krever kor. Det vil bli en fin variasjon på konserten, sier Bakkeby Moe.

Bakkeby Moe har ved flere anledninger opptrådt i Nord-Troms. Både i Nordreisa og Skjervøy har han holdt julekonserter med lokale kor. I 2016 sang han med Stjernekoret i Nordreisa kirke. Han har også vært med på operapub i Lyngen.

- Garantert en flott opplevelse

Onsdag kveld holder Skjervøykoret julekonsert i Arnøy kirke. Da får publikum se mer av lokale solister.

I Nordreisa kirke er det også konsert torsdag kveld. Da arrangerer KultNett konserten "Kling no klokka". Øystein Fredriksen, Kristin Mellem og Peter Vang framfører da kjente og noen mer ukjente julesanger og julesalmer.

- Det blir garantert en flott opplevelse! Sier Lise Brekmoe i KultNett.

For de som ikke er tilgjengelige førstkommende torsdag, byr det seg en ny mulighet til å få med seg julemusikk i kirka torsdag 21. desember med "Vi synger julen".

Jardar er tilbake

Jardar Johansen starter sin juleturné i Lyngen. Tirsdag 12. desember er Johansen tilbake i Lyngen Kirke med "Den store nordnorske julekonserten". Johansen har over flere år reist rundt i Nord-Norge i førjulstida og spredt julestemning, og nå er han tilbake i Lyngen.

I Kåfjord ble julen sunget inn med korsang av både store og små andre søndag i advent.

Kulturskolen i Kvænangen holder førstkommende fredag semesterkonsert/forestilling og utstilling på Flerbrukshuset i Burfjord. Der vil barneteateret, Mellomgruppa teater, Barnekoret, kulturskolekoret Simalango, gitarelever, trompet- og kornettelever, sangelever og billedverkstedselever delta.