Mandag behandlet Fylkesrådet i Troms sak om opplæringstilbudet i Troms for 2018/2019. Fylkeskommunen foreslo i november å ned legge idrettslinja ved Nord-Troms videregående skole. Både lærere og elever reagerte forslaget.

I fylkesrådens innstilling til møtet mandag 11.desember sto det at: "Forslaget om kutt av hel klasse på vg1 Idrettsfag ved Nord-Troms vgs reduseres til kutt av 15 elevplasser. Skolen vil stå igjen med 15 elevplasser, som dekker fjorårets søkertall.". Det var også dette skolen selv foreslå i sin uttalelse til kuttforslaget.

Innstillingen ble enstemmig vedtatt i Fylkesrådet. Dermed blir idrettslinja ved Nord-Troms vgs fortsatt et tilbud for nye elever ved skolen.

- Dette er vi veldig veldig glad for! Da innstillinga kom sist uke var det jubel blant de ansatte, forteller rektor ved skolen Olaug Bergset.

- Hjelper å stå sammen

I tillegg til at skolen selv sendte høringsuttalelse sendte elevrådet ved skolen, Halti Næringshage, Nordreisa IL, Nord-Troms regionråd og Nordreisa kommune uttalelser der de støttet skolen.

- Vi har fått utrolig hjelp fra alle som har støttet oss. Det hjelper å stå sammen og det gir en god følelse at folk støtter opp om skolen. Dette er utrolig bra for idrettsmiljøet i Nord-Troms, sier hun, sier rektoren.

Kjøretøy kan starte opp igjen

Vedtaket innebar også at "TIP vg2 Kjøretøy i Nord-Troms utlyses som ordinært tilbud nå, men forventes å bli innarbeidet som vekslingsmodell fra og med skoleåret 2019/2020.". Høsten 2017 var det ikke oppstart av Vg2 Kjøretøy grunnet for få søkere.

- Dette er viktig for næringslivet. Nå kan elevene på Teknikk og industriell produksjon søke på kjøretøy, sier Bergset.

Rektoren er usikker på hvordan de skal markere de gode nyhetene.

- I fjor var vi beste skolen i Troms på gjennomføring. Da løp jeg på butikken og handlet twist til alle sammen, vi får se om det blir noe lignende denne gang, ler hun.

Ved Nord-Troms videregående skole, Olaug Bergset, er svært glad for at Fylkesrådet i Troms har vedtatt at skolen får beholde idrettslinja og at vg2 Kjøretøy blir lyst ut igjen. Foto: Johanne P. Elvestad