Visit Lyngenfjord har vært gjennom en lang prosess for å bli en del av merkeordningen Bærekraftig reisemål. I en pressemelding opplyser de merkeordningen består av en standard og en arbeidsprosess, som sammen blir et verktøy som hjelper reisemålet i å planlegge, iverksette og måle arbeidet med bærekraftig reiselivsutvikling

- For oss har det vært en lang og veldig lærerik prosess og vi er kjempestolte over å ha fått merket som Bærekraftig Reisemål. Det betyr mye for hele destinasjonen. Vi gleder oss over det vi har fått til og fortsetter jobben med bærekraftig reisemålsutvikling i regionen sammen med kommunene, reiselivsbedriftene med flere, sier Marie Kr. Angelsen, prosjektleder for bærekraftig reisemål i Visit Lyngenfjord.

Både lokalsamfunn og næringsliv i de fem kommunene, Kåfjord, Lyngen, Nordreisa, Skjervøy og Storfjord, har tatt del i prosessen.

Utviklet lokalmatguide

Reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge opplyser at det er en lang og grundig prosess aktørene har vært gjennom, der små og store tiltak for bedre måling og styring er gjennomført.

I Lyngenfjord-regionen har de blant annet utviklet en lokalmatguide, gjennomført lokalkunnskapskurs, pilotprosjekt med Green Key-sertifisering av mindre overnattingsteder, samt tiltak for videreutvikling av Lyngenfjord som en bærekraftig sykkeldestinasjon.

Reiselivaktørene har vært gjennom en prosess som tar omtrent to år for å bli en del av merkeordningen. Visit Lyngenfjord er én av to regioner som nylig har blitt en del av merkeordningen.

- Norge stiller sterkere

- Vi gratulerer Visit Lyngenfjord og Lindesnesregionen med Merket for bærekraftig reisemål. Med de to nykommerne stiller Norge sterkere som et bærekraftig reisemål totalt, og gir reisemålene et bedre grunnlag for ansvarlige valg fremover. Reiselivet har mange dilemmaer rundt sine positive og negative fotavtrykk, og prosessen bidrar til mer helhetlige retningsvalg, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

- Og dette er bare starten. Heretter må de levere stadig bedre måltall på over 100 ulike indikatorer på både miljø, samfunn og verdiskapingen, fortsetter Bratland Holm.