For å være med i konkurransen, må du lese fem bøker innen 31. mars.

– Konkurransen går ut på at du får en linje; enten loddrett, vannrett eller diagonal, og skal lese fem bøker for å fylle en linje. Det er forskjellige kategorier i bokruten og man kan bare bruke hver bok en gang, forklarer Wenche Ratama, biblioteksjef på Skjervøy.

Deltakerne kan selv velge hvilke bøker de vil lese.

Aldri for stor til å lese bok

Bibliotekene i Nord-Troms har hatt flere lesekampanjer for barn og unge, men med bokbingoen ønsker de å nå ut til ungdom over 15 år og voksne.

– Vi ønsker at flere begynner å lese. Man kan konkurrere om mange ting og noen ganger kan det være greit å gjøre det ved en så enkel ting som å lese bøker. Man vokser ikke ifra leseglede, sier Ratama og fortsetter:

– Man er veldig opptatt av å få barn til å lese, men vi må ikke glemme de voksne!

Ungdomsskoleelevene i Skjervøy har allerede testet ut bokbingo-konkurransen, noe som er et samarbeid mellom kommunen, biblioteket og skolen.

Ikke helt nytt

Idéen om bokbingoen har de ansatte ved bibliotekene i regionen plukket opp fra andre bibliotek, men noe av konseptet har de endret på.

– Vi har sett at det har vært gjennomført bokbingo rundt omkring i landet om sommeren.  Men man har kanskje ikke mest tid å lese sommerstid, heller høst og vinter. Så da tenkte vi at vi prøver nå.

Vinneren av konkurransen kåres på Verdens bokdag 23. april.

Slik ser bingosjemaet ut, og det gjelder å få en loddrett, vannrett eller diagonal linje. Foto: BIBLIOTEKENE I NORD-TROMS