Treårskontrakten løper ut til sommeren. Skjervøy-gutten er avhengig av mer spilletid for å styrke sjansen for å forlenge oppholdet i Kaiserslautern.

– Jeg vet ikke hva som skjer etter sesongen. A-laget står i stor fare for nedrykk til nivå tre i tysk fotball. I så fall ser jeg ikke så mye fremtid ved å fortsette i klubben.

– Kan det bli aktuelt med klubbskifte i januar-vinduet?

– Jeg kjenner ikke til noe konkret som tyder på det. Jeg diskuterer situasjonen med min greske agent.

Brian spilte i 2013 sin foreløpig siste kamp for Skjervøy. Han gikk til Tromsø IL før han i august 2015 signerte for Kaiserslautern.

Veldig lærerikt

– Jeg er inne i en veldig lærerik tid, og har utviklet meg som spiller på alle områder. Jeg har lært meg at skader er en del av tilværelsen, men jeg føler at jeg har vært mer uheldig enn normalt.

– Hvordan var høstsesongen?

– Reservelaget befinner seg på nivå fem. Det er et U 23-lag, hvor også innbytterne på A-troppen benyttes. For egen del skjer det ikke så ofte at jeg får tillit fra start. Jeg står uten scoringer.

Offensive roller

Stanges Kjeldsberg benyttes i offensive posisjoner når han får sjansen på B-laget.

– Jeg vil helst spille fast. Jeg må jobbe hardere og håpe at jeg får flere muligheter.

– Hvor langt unna er du A-laget?

– Jeg synes ikke veien er så lang, men det er trenerne som tar ut laget.

Han trives i byen og har ingen ønsker om å reise hjem når kontrakten utløpes.

– Vi får se hva som skjer i klubben. Jeg har foreløpig ikke gjort meg så mange tanker. Vi får avvente hva som måtte duke opp.

– Hvor aktuell er retur til Norge?

– Jeg får konkludere til sommeren, men jeg ønsker å være lengst mulig på høyest mulig nivå i utlandet. Svaret blir det samme hvis TIL ønsker meg tilbake til Alfheim, forteller Brian Stangnes Kjeldsberg.

Han reiser 14. januar tilbake til Tyskland etter en måneds juleferie.