Den nye gapahuken og grillplassen ligger like ved Manndalen skole og en barnehage. I nærheten er det kunstgressbane, skiløype, sykkelløype og akebakke, og fortsatt gjenstår flere tiltak for å gjøre «Lilleskogen» enda mer interessant for elevene og andre i Manndalen.

- Planlegginga av hele området startet før min tid som rektor. Området brukes mye på fritida, men det brukes også i undervisninga, forteller rektor Bård Gunnar Hansen.

SAMARBEIDER: Bygginga av gapahuken og grillplassen er et samarbeid mellom Manndalen skole, LHL Kåfjord og grendeutvalget. På bildet er Hermund Dalvik i LHL Kåfjord og Bård Gunnar Hansen, rektor på Manndalen skole.

Framover skal det blant annet lages en eventyrskog bak grillplassen, der det skal monteres en dør inn til skogen. I tillegg skal det lages en isbane av bekken som går like ved.

- Vi skal lage en isbane til neste vinter ved å demme bekken opp. Foreløpig har vi skøytebane i ballbingen, sier Tor Nilsen, som er en av dem som har stått i spissen for bygginga av gapahuken.

Samarbeid

Det er LHL Kåfjord, KAMM/Grendeutvalget for Manndalen, Skardalen og Nordnes, samt Manndalen skole som har samarbeidet om prosjektet. Planlegginga startet i fjor vinter og i juni ble det ryddet skog i området, der nesten 50 personer møtte opp for å delta i arbeidet. Tidlig høsten 2017 startet bygginga, og i desember ble åpninga av gapahuken feiret med pepperkaker og gløgg.

Noe av hensikten med prosjektet er å få flere ut i naturen og å bidra til aktivitetet i alle aldersgrupper.

- Gapahuken er åpen for alle. Går man for eksempel på skitur, kan en stoppe her og ta en pause, smiler Hermund Dalvik.

LILLESKOGEN: Ved gapahuken er det laget en klatrejungel, og bak gapahuken skal det lages eventyrskog med en egen dør inn til skogen.

Han forteller at det er plass til omtrent 25 personer i gapahuken, slik at et helt trinn fra skolen kan samles der.

– Grillplassen legger til rette for det sosiale og at en kan samles.

Dalvik har engasjert seg i prosjektet og er begeistret for gapahuken. En av hans oppgaver har vært å søke om midler for å realisere prosjektet.

– LHL Kåfjord har gitt 5000 kroner til prosjektet og EkstraStiftelsen ga 30.000 kroner til prosjektet.

Storfornøyde unger

Gapahuken har vært populær blant elevene ved Manndalen skole siden åpningen. Mange skoleelever i alderen 9 år til 12 år møtte opp i gapahuken når Framtid i Nord kom på besøk i pausen. De var i tydelig glade for friminutt og hadde kanskje ikke så god tid å vente på å bli tatt bilde av. Men alle var enige om at gapahuken – den er fin!

– Vi bruker å leke her i friminuttene. Vi turner i klatrejungelen og leker i gapahuken. Her kan vi grille og sove! sier Bella Linnea Steinlien (10).

Rektor Bård Gunnar Hansen setter pris på engasjementet blant frivillige i bygda for å få ordnet ferdig området.

– Jeg er glad for at vi har personer som Hermund (Dalvik. red.) som har tid å for eksempel sende inn søknader om midler, sier han.

GOD PLASS: I gapahuken er det plass til omtrent 25 personer.