Nilsen jobber til daglig som næringskonsulent for Kåfjord kommune, men denne uka skal han ta fatt på en helt annen jobb, nemlig å være fotodommer i en stor internasjonal konkurranse over tre dager. Han reiser til Amsterdam førstkommende torsdag.

– Denne konkurransen går årlig i Nederland. Dette er en digital konkurranse, slik at bildene vises på skjerm og det kåres vinnere i flere kategorier. Konkurransen er en del av en serie med flere konkurranser; Holland International Image Circuit, forteller Nilsen til Framtid i Nord.

Veldig spennende

Tidligere har han blant annet vært dommer i Norgesmesterskapet to ganger og i en spansk nasjonal konkurranse to ganger.

– Jeg har et nettverk av fotografer fra hele verden som jeg holder kontakten med, også ble jeg spurt i januar 2017 om jeg ville være med og dømme denne konkurransen. Vi er totalt fire dommere, sier han.

Nilsen er eneste norske dommer. De andre er fra Nederland og Tyskland.

GLEDER SEG: Jens Kristian Nilsen, bosatt i Kåfjord, skal dømme i en internasjonal fotokonkurranse i Nederland denne uka. Det gleder han seg til. - Det er bestandig artig å dømme konkurranser, sier han til Framtid i Nord. Foto: PRIVAT

– Gleder du deg?

– Ja, det blir veldig spennende! Det er bestandig artig å dømme konkurranser – man får sett ganske nøye på bilder og det er veldig mange bilder som er med. Jeg synes det er spennende å se hva andre holder på med og hvordan de løser sine oppgaver. Også gleder jeg meg til å møte og bli kjent med arrangørene, sier Nilsen.

Forventer høyt nivå

Han forteller at deltakerne i denne konkurransen er på et høyt nivå.

– Det er deltakere med fra hele verden, og den forrige vinneren var fra Kina. Kineserne gjør det ofte bra i slike konkurranser.