ITROMSØ: – Vi var på tur opp den bakken i svingen. Jeg så at han kjørte ut mot midten av veien, og da sa det pang med det samme. Jeg rakk ikke å reagere mer.

Det forklarer den 80 år gamle enken etter Lars Johan Lingrasmo (83) i Nord-Troms tingrett mandag formiddag.

Paula Henriette Lingrasmo satt ved siden av sin mann i deres bil mandag 6.mars 2017. Hun og ektemannen var på vei hjem til Nordkjosbotn da det smalt ved Leirbakken på E8.

Fra motsatt kjørefelt kom en svart Passat kjørende mot dem. Frontkollisjonen var så pass kraftig at Lars Johan ble drept. Selv ble hun hardt skadet, og fikk flere bruddskader i venstre arm og ribbein.

Mannen som kjørte bilen de kolliderte med er tiltalt for uaktsomt drap.

Var passasjer da mannen døde

Den 80 år gamle kvinnen er fattet og klar i talen når hun forteller om den skjebnesvangre ettermiddagen i mars i fjor.

– Det var fint vær den dagen, det var sol og klarvær, og jeg husker ikke at føret var ikke dårlig, sier Lingrasmo og forteller at hun ikke husker så mye fra kollisjonen.

– Han kom mot oss. Også var det smellet. Men det må ha vært et kraftig smell, for jeg satt helt vridd. Jeg satt helt vanlig før smellet, men etterpå satt jeg med overkroppen mot Lars, sier Lingrasmo, og fortsetter:

– Jeg klarte å få bildøra opp, og kom meg nesten ut av bilen før det kom folk og hjalp meg.

Tilbake i bilen satt ektemannen. Han døde momentant i kollisjonen.

Les også: Hvordan havnet bilen i feil kjørefelt?

– Det blir sikkert bedre etter hvert

Lingrasmo har fremdeles plager etter ulykken.

– Jeg fikk flere brudd i den venstre hånden og flere fingre. Hånden i dag er veldig svekket. Jeg fikk også brudd i brystbeinet og flere ribbeinsbrudd, sier hun.

Annichen Rye-Holmboe, som bistår 80-åringen, spør henne om hun kan si noe om hvordan livet har vært etterpå.

– Ja. Alle skjønner jo hvordan det er.

Da iTromsø snakket med kvinnen i en av pausene i retten sa hun følgende:

– Det blir kanskje bedre etter hvert.

I retten kom det mandag frem at den tiltalte mannen, som er lege i en kommune i Troms, ikke erkjenner straffskyld. I sin forklaring sa han blant annet at han ikke kunne ha gjort noe annerledes.

Vitne forteller om vinglete kjøring

Mandag ettermiddag forteller en eldre kvinne, som var vitne til ulykken, at den tiltalte mannen forut for ulykken kjørte vinglete.

– Jeg så at han lente seg mot midten, og det var etter dette at han kjørte slingrete. Jeg tenkte at sjåføren enten tastet på mobil eller så holdt på å sovne, sier kvinnen og forteller at hun så han bevege seg over i det andre kjørefeltet da hun så bilen til ekteparet Lingrasmo komme imot.

– Jeg kjente at det knøt seg i magen. Han fulgte ikke svingen. Så kom den grønne bilen og han traff den, sier hun og forteller om den tredje bilen som da ble involvert i ulykken.

– Jeg var helt skjelven men jeg ringte 113 med en gang. Da var klokken nesten 13.00. Vi gikk bort til de i bilen og da så jeg føreren satt fremoverlent. Det kom noen flere til og en mann gikk bort til føreren, sier hun og er tydelig preget av det hun var vitne til:

– Det første han sa til meg var: Han er visst død.