For flere år siden ble en gammel hytte på Samuelsbergfjellet tatt av sørpeskred. Nå ønsker Manndalen Ungdoms- og idrettslag (MUIL) å få opp en ny hvilehytte på fjellet.

Kåfjord kommune har fått søknad om dispensasjon fra Manndalen UIL (MUIL) for å kunne få sette opp en kvilehytte på Samuelsbergfjellet, som er i en av kommunens landbruks-, natur- og friluftsområder.

I dispensasjonssøknaden opplyser MUIL at de har gjort avtale med grunneier om plassering av hvilehytta. Hytta vil stå på trygg grunn for framtidige sørpeskred eller flom.

Krypinn i tilfelle dårlig vær

Den gamle hytta ble tidligere benyttet i som arbeidshytte for anleggsvirksomhet, den har vært et turmål både vinter og sommer og den fungerte som krypinn i tilfelle dårlig vær.

Den nye hvilehytta vil få en egen trimbok som idrettslaget vedlikeholder.

- Det vil heller ikke være noen ulemper om en slik hytte igjen blr tilgjengelig for allmenheten slik det tidligere har vært. Tvert om så gir det et positivt innslag til et helse- og miljøperspektiv og vil stimulere til fysisk aktivitet i befolkningen, heter det i søknaden.

Kartutsnitt for plassering av planlagt hvilehytte.

Idrettslaget forplikter seg til at området ved hytta må brukes skånsomt og holdes fri for søppel. Idrettslaget har tillatelse at området inntil hvilehytta tilrettelegges med bålplass, sitteplasser og et lite vedskjul.

Fordelene er større enn ulempene

Kåfjord kommune har oversendt høring av plassering for tiltak i LNFR-sone til Fylkesmannen i Troms. Kåfjord kommunen anser det som at hensynet til LNFR-sonen ikke blir vesentlig tilsidesatt, og at fordelen er klart større enn ulempene. Kommunens forslag til innstilling vil godkjenne søknaden om dispensasjon.