Onsdag skal kommunestyret i Skjervøy kommune ta stilling til om man skal anke tingrettsdommen fra 22. desember. Der fikk Hofsøy mekaniske medhold i sin klage på avvisningen i tredje anbudsrunde om brøyteanbudet på Skjervøy tettsted.

Rådmannen har innstilt på at dommen skal ankes, begrunnet blant annet i faren for at andre tilbydere kan gå til motsøksmål mot kommunen hvis de ikke får kontrakten.

Fortjenestetap

- Ja, hvis Hofsøy blir å vinne denne konkurransen kommer vår klient til å kreve erstatning for det fortjenestetapet som vår klient vil lide ved at kontrakten ikke blir tildelt dem. Det er dessverre blitt begått flere feil i saksbehandlingen under de tre avholdte konkurransene, og vår klient har i to av disse blitt innstilt som nummer 1, sier Karlstrøm.

Om det blir noe av, avhenger blant annet av hva kommunestyret bestemmer seg for onsdag.

- Vi vil ta stilling til et eventuelt søksmål senere, når vi vet mer om hva utfallet av saken blir, sier Karlstrøm.

Dekt utgifter

I første omgang er det snakk om alle utgiftene min klient har hatt med å delta i disse anbudskonkurransene. Vi mener det er gjort feil av kommunen og da foreligger det krav om å få dekt nødvendige utgifter vår klient har hatt som følge av de feil som er begått. For vår del er det snakk om å redegjøre og dokumentere for omfanget av kravet, sier Karlstrøm.

- Vi ønsker ikke å uttale oss om saken nå. Vi tar til etterretning at de har sendt et krav og vi har bedt om dokumentasjon.

Gjenbrukbart arbeid

I svarbrevet til advokat Karlstrøm skriver rådmann Cissel Samuelsen og teknisk sjef Kjell Ove Lehne at «når en eventuell erstatning skal utmåles, må det foretas en konkret vurdering av hvilket tap den som krever erstatning, har lidt. For det første må et tap dokumenteres, og for det andre må det gjøres fradrag for utgifter til gjenbrukbart arbeid».

Kommunen mener at store deler av tilbudet fra SPA kunne gjenbruke og ber altså om dokumentasjon fra advokaten.