Skredvollen skal bli 205 meter lang og 14 meter på det høyeste. Hensikten er å beskytte boligfeltet like nedenfor for farlige snøras. Prosjektet er finansiert av NVE og Kåfjord kommune.

– Vi har hatt utrolig gode værforhold siden vi startet prosjektet, forteller maskinfører Frank Robert Johansen.

Hvis det snør mye og blir over faregrad 3, må de stoppe arbeidet.

– Da må vi ringe varsom for å få en egen vurdering i området før vi eventuelt kan fortsette arbeidet, sier anleggsformann Stein Torbjørn Larsen.

UTSIKT: Det er fin utsikt fra anleggsområdet som ligger over et boligfelt i Olderdalen.

43.000 m³

Støtsiden av skredvollen bygges med gabioner, men i hovedsaken blir fangvollen bygget av stedlige masser.

– Skredvollen som er bygget i Birtavarre ved Holmen er fem meter høy, men denne skal bli 14 meter, så du kan tenke deg at den blir veldig stor, sier Larsen.

Estimerte mengder stein som må kjøres til den nye skredvollen er 11.000 kubikkmeter, imens det totale massebehovet er beregnet til 43.000 kubikkmeter.

– Kommunen heiv seg på for å kunne bruke steinmassene på dette fra Nordnestunnelen. Det er gratis og da så de på det som fornuftig, sier Larsen.

Skredvollen koster mellom 15 til 20 millioner kroner å bygge, og arbeidet startet opp høsten 2017.

– NVE leier også inn lokale entreprenører når det er behov for det.

– NVE gjør en veldig god jobb

Kåfjord kommune finansierer 20 prosent av skredvollen og 80 prosent finansieres av NVE.

De er glade for at prosjektet nå er godt i gang.

– Nå blir boligfeltet som ligger i Lindeveien og Mellomveien skredsikret. Det er fem boliger som er nokså skredutsatt og feltet for øvrig er også utsatt. Vi er veldig glade for at boligfeltene blir sikret, sier Jon Johansen, avdelingsingeniør bygg i Kåfjord kommune.

I januar 2016 skreiv NRK Troms at skredsikringen av boligfeltet i Olderdalen var kraftig forsinket, noe kommunen var fortvilt over. Kvalitetssikringen var ikke gjort og rapporten skulle vært klar i 2015.

– Nå ser vi framover og vi mener det blir en veldig flott og god skredsikring av området, noe vi setter stor pris på. NVE gjør en veldig god jobb.