Tirsdag sendte Nordreisa kommune ut varsel om at detaljreguleringen for Storslett sentrum ligger ute på høring og offentlig ettersyn.

Målet med planen er å forbedre trafikksikkerheten i området. Med i planen ligger blant annet omlegging av krysset med E6 fylkesvei 865, tilrettelegging for torgområde og parkering. I tillegg er tilrettelegging for midlertidig bru i forbindelse med bygging av den nye brua på Storslett.

Flere ting ligger an til å bli endret i sentrum av Storslett. Lekeområdet i sentrum er flyttet til området mellom Hagan-bygget og det gamle postbygget, som også blir kalt Telenorbygget. På vestsiden av Storslett bru er det lagt inn to nye bussholdeplasser langs E6. Fylkesvei 865 er flyttet noe sørover.

Kommunen ønsker også å få økt trafikksikkerhet ved hjelp av miljøgate som vil innebære innsnevring av bredden av E6 og Fv 865 fra syv meter til seks meter. De ønsker også en reduksjon av skiltet kjørehastighet fra 50 til 40 km/t.

Nordreisa miljø-, plan og utviklingsutvalg behandlet forslaget november 2017.

l offentlige høringsinstanser, planområdets grunneiere og naboer til planområdet har fått brev om høringen. Informasjon og plankart er lagt ut på kommunens hjemmeside og det er tilgjengelig på kommunens servicetorg og biblioteket. Høringsfrist er satt til 6. april.