Kontraktene ble nylig signert i Tromsø.

- Vi er sidestilte trenere. Jeg er glad for at Håkon tar mer ansvar. Vi samarbeidet godt i 2015-sesonngen, og innstilte på å ta dette nye steg i 4. divisjon, sier Jensen.

Trond Jensen leder treningene i Burfjord. Håkon Norberg blir spillende trener for Tromsø-gruppa med rundt tolv mann. Noen Alta-bosatte gutter trener med Bossekop.

Håkon Norberg kom til Burfjord etter ferien i 2014, og ble umiddelbart en suksess med flere viktige scoringer.

Trygghet

- For meg skaper det trygghet å ha Håkon med i trenerteamet. Han er viktig både som spiller og trener, presiserer Jensen.

- Hvor legger Burfjord lista i 4., divisjon?

- Vanskelig å si. Vi får god pekepinn i vinterserien. Ikke minst gleder vi oss til å møte Lyngen/Karnes i Skarphallem, forteller Trond Jensen.

Sportslig leder Jan-Helge Jensen bekrefter at trenerkabalen er løst.

- Trond og Håkon får frihet til selv å bestemme rollefordelingen i teamet, sier ex.-ordføreren.

Forsterkninger

Jan-Helge Jensen forteller at Burfjord har sikret seg fire nye spillere. Han vil imidlertid ikke røpe navnene før alt av formaliteter er på plass med dere respektive tidligere klubber.

- Dette er gutter med fortid i 2.-4. divisjon, og vil heve Burfjord. Våre egne gutter som studerer i Tromsø, har skaffet seg et stort kontaktnett. Det har spredt seg en oppfatning at Burfjord opptrer seriøst og tar godt vare på spillene. Klubben har godt omdømme.

Jensen presiserer at Burfjord ikke ønsker for stor andel av spillere som ikke naturlig hører til Kvænangen.

Lokal forankring

- A-laget skal beholde sin lokale forankring ved at grunnstammen består av gutter fra Kvænangen kommune, sier sportslig leder Jan-Helge Jensen.

Midtstopper Gunnar Fallsen studerer i Wales, og blir ikke med kommende sesong. Vingen Vebjørn Karisari blir borte fram til 1. juni, og mister over halve vårsesongen. Joakim Flatvoll er usikker på om han fortsetter i gult og blått.

Burfjord IL håper kunstgressbanen kan brukes fra 1. juli. Klubben har ikke tatt stilling til hvor hjemmekampene spilles før ferien.

TRENER: Trond Jensen fortsetter som trener for Burfjords A-lag i fotball. Foto: Arne Teigen