21. april 1989, for nøyaktig 27 år siden i dag altså, kunne Framtid i Nord skrive at gressbanen er klar på Skjervøy. Kultursjef Paul-Otto Klevstad måtte medgi at det milde været hadde sitt å si, men at man i tillegg hadde valgt å gå nye veier for å få banen tidligere klar.

- Vi var i kontakt med anleggsansvarlig i Norges Fotballforbund. Han anbefalte oss å forsøke noe vi aldri tidligere har forsøkt: Den 5. april hadde vi snøfreser som fjernet snøen på banen, og dagen etter hadde vi en lastebil med plog som slettet banen. Dette var mulig, fordi det lå et islag på banen. Vi strødde så åtte kubikkmeter finsand oppå isen - for å gi grunnlag for vekst, sa Klevstad til Framtid i Nord den gangen.

FIN SPORTSÅRGANG: Storfjords skytterprinsesse

Det milde været som åpenbart må ha vært i april 1989 gjorde så sitt til at isen tinte.

- 10. april lå gressbanen der - bar, og nesten helt tørr. Siden har den kunnet ligge og "godgjøre seg" - og nå er den faktisk snart helt spilleklar, fantastisk mye tidligere enn noen gressbane uten varmekabler har vært oppe i nord før, slo kultursjefen fast.

Han medgir i saken at nok har vært heldige med været og at eksperimentet neppe hadde lyktes i like stor grad hvis det hadde blitt mer snø og frost.

Til tross for spilleklar gressbane i april, så ville ikke Klevstad ta i bruk gressbanen med en gang.

- Det er jo ingen andre som spiller på gress så tidlig som dette, så jeg mener at vi bør la banen ligge i fred enda en stund. Den blir jo bare bedre av det. Men vi kan altså i år ta en svært god bane i bruk - langt tidligere enn vi ellers har vært vant til, fastslo kultursjefen.

Skjervøy skulle ha naturgress i enda noen år før de i 1996 kunne ta i bruk den nye kunstgressbanen oppe på den gamle grusbanen på stadion. Og i 2012 åpnet så den ny kunstgressbanen der den gamle gressbanen lå - nå med navnet Lerøy Stadion. Den er nok litt lettere å få kampklar enn den gamle gressbanen, men ikke uten at dugnadskrefter fortsatt må til for å klargjøre banen for fotballaktiviteter.