Furuflaten IL har de siste 25 årene først og fremst profilert seg med et tidvis meget godt damelag, som i 1993 sogar spilte om kvalik til toppserien. Det skal vi komme tilbake til i et annen FiN Sportsårgang.

Men med jevne mellomrom siden 1957 har de grønne fra Lyngen også hatt meget gode herrelag. FIL anno 1989 var ett av dem. De spilte i 5. divisjon i 1989, som den gang også var nivå fem i norsk fotball.

- Mer å gå på

Furuflaten var en av opprykksfavorittene dette året og viste seg tilliten verdig i kampen mot laget fra Rustadhøgda. 10-1-seire var ikke hverdagskost for grønntrøyene. Det hadde faktisk aldri skjedd før i klubbens til da 32 år lange historie! FILs spillende trener Jarle Løvland var likevel ikke hundre prosent fornøyd etter kampen.

- Spillemessig har vi mer å gå på. Åpningskampen mot Laksvatn var bedre, men ingen kan klage over ti scoringer. Spissduoen Viktor A. Sørensen og Frank Gunnar Bjørn jobbet hardt og var effektive, i hvert fall de første 60 minuttene, sa Løvland.

FIN SPORTSÅRGANG: Gressbanen klar i april

Driver laget fram

FiN-sporten fant også grunn til å trekke fram Ståle Hamnvik og Ottar Strand på midtbanen, som "har teknikk og er mer konstruktive enn de fleste i serien og driver laget fram fra sine posisjoner sentralt på midtbanen".

Eneste ankepunktet var motivasjonen - eller mangelen på den i perioder av kampen.

- Vi er klar over problemet og har derfor jobbet mye med psyken. På forhånd fryktet jeg BOIF-kampen, men denne gangen var respekten ubegrunnet, sa Løvland, som etter at han la opp tok over som trener i moderklubben Lyngen/Karnes - med stor suksess og opprykk til landsdelsserien.

FIN SPORTSÅRGANG: Treffsikker prinsesse fra Storfjord

Det ble altså ikke helt ti-to i denne kampen, men det ble det etter sesongen for Furuflaten. De vant nemlig 5. divisjonsavdelingen og rykket opp i 4. divisjon - den legendariske TiTo-serien (Troms Innland, Tromsø og Omegn). Der bet de godt ifra seg, men rykket til slutt ned på nivå fem igjen.

FIN SPORTSÅRGANG: De nye Glimt-guttene

Slo Nordreisa

Hvis vi spoler fram til 2016, så består årets Furuflaten-utgave av mange unge Lyngen-gutter. og de har fått en fin start på seriespillet i 5. divisjon. Riktignok ble det tap mot en av seriefavorittene, Valhall, i første serierunde. Men allerede i andre serierunde tok trener Tomas Einebakken Nilsens menn en skikkelig skalp ved å slå Nordreisa 2-0 på Furuflaten.

Dommer i den kampen var for øvrig Jonny Olsen. Han dømte også kampen mellom BOIF og Furuflaten i 1989.