Denne helgen er det Lerøyturnering i hallen på Skjervøy. 70 kamper fordelt over to dager borger for mange tette oppgjør i idrettshallen.

- Det blir to gode dager i hallen, ja. Det går kamper hele dagen fra 08.00 på lørdagsmorgen til 20.00 på kvelden og søndagen er nesten lik, sier Tore Pedersen i Skjervøy IK.

Dugnadsånd

Turneringen har seks-syv års fartstid og Pedersen sier at foreldrene stiller villig opp på dugnad.

- Jeg har inntrykk av det, ja. Selv om det er langhelg, så er folk positive til å stille på vakt. Og de som ikke kan stille ordner vikar for seg, sier Pedersen.

Det har dessverre vært litt laber påmelding i de eldste klassene.

- Ja, det har vært det i år. Derfor er det stort sett en turnering for 6-12-åringene i år. Vi hadde gjerne sett at vi kunne hatt smågutteklasse, småjenteklasse, jenteklasse og gutteklasse, men det var ikke nok lag denne gangen, sier Pedersen.

Lotteri

Men mange lokaloppgjør blir det i alle fall. Pedersen tipper det blir god stemning i hallen når Skjervøy og Nordreisa barker sammen i de ulike aldersklassene.

- I år er det bare disse to klubbene som er representert, men vi håper at lag som har deltatt før kan finne veien til Skjervøy igjen neste år, sier Pedersen, som også lokker med et stort lotteri i anledning turnering.

Der er det premier for 33.000 kroner og vi prøver også ut betalingssystemet mcash til lotteriet, sier Pedersen, som til slutt oppfordrer alle som kan til å møte opp i hallen i helga.