Sammen med tvillingbroren Thomas fyller Vegard Båtnes Braaten 29 år i dag - 30. juni.

Vi har i anledning dagen funnet fram denne avissaken fra 2002, da Vegard nylig var uttatt til talentsamling i Porsgrunn i regi av Norges Fotballforbund - som én av bare tre fra Troms.

Nordreisa har fostret flere elitespillere de siste årene og Vegard og broren Thomas er to av de fremste eksponentene for det. Kommunen visste da også i 2002 å sette pris på det fremadstormende talentet Vegard. Han fikk 1.000 kroner i lommepenger fra kommunen og et solid lykke til fra kommunens representant Knut Berg - som delte ut pengene under Sankthansturneringa på Storslett.

FIN SPORTSÅRGANG: Marius tok hevn

Den gang var målet til Vegard å gjøre det godt på det svært solide guttelaget til Nordreisa, samt spille juniorfotball og få trene med A-laget. Han var én av 64 som fikk sjansen på talentleiren og har, i likhet med Thomas, hatt en solid fotballkarriere de neste 14 årene - i Vegard tilfelle med eliteseriespill, proffspill, aldersbestemt landslagsspill - og ikke minst en masse mål!

Vegard gikk fra Nordreisa til TIL og fikk sin debut allerede i mai 2006. Siden har Vegard vært innom både Lyngen/Karnes, Alta, TUIL, Bodø/Glimt, Levanger og ikke minst belgiske Lokeren.

FIN SPORTSÅRGANG: Drømmer har blitt oppfylt før

Nå spiller Nordreisa-gutten igjen for Alta IF i 2. divisjon - en klubb han har scoret mye for før også. Vi gratulerer både Vegard og Thomas med dagen i dag og håper de har mange år igjen på fotballbanen!