Geir-Oskar Isaksen (28) fikk gode tilbakemeldinger som assistentdommer i U-19 EM i Tyskland. Den utflytta kvænangsværingen gikk på linja i tre innledende kamper og en play off-match.

- Mesterskapet er mitt foreløpige høydepunkt i karrieren. Jeg har bare halvannet år bak meg som FIFA assistentdommer, var den yngste og minst rutinerte dommeren, forteller Isaksen.

U 19-EM startet 11. juli og ble søndag avsluttet med at Frankrike utklasset Italia med 4-0 i finalen i Sinheim.

Glad og stolt

- Jeg fikk veldig gode tilbakemeldinger etter mine fire oppdrag, selv om jeg ser at det er noen småting å justere. Jeg er veldig glad og stolt over at jeg fikk denne sjansen. Jeg synes det gikk over all forventning.

- Hva er det viktigste du tar med deg fra Tyskland?

- Det handler om å forberede seg maksimalt både fysisk og mentalt. U-19 EM er det høyeste nivået jeg kan dømme på som enkeltdommer. I U-20 VM tas det ut dommerteam, sier Isaksen.

10-15.000 tilskuere fulgte oppgjørene fra tribuneplass. Samtlige matcher ble sendt på Eurosport.

Ren bonus

- Hva er ambisjonene på sikt?

- Jeg har lyst til å prøve meg i et seniormesterskap. EM, VM eller OL er den store drømmen. Det kreves mye for å lykkes på så høyt nivå.

- Den norske cupfinalen er innen rekkevidde?

- Jeg blir nok en gang tildelt finalen, men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg får eventuelt ta det som en bonus.

Geir-Oskar Isaksen er oppvokst i Badderen, og forlot i år 2000 Kvænangen. Nord-Norges høyest rangerte dommer er bosatt i Ramfjord.- Jeg regner meg fortsatt som kvænangsværing, forsikrer Geir-Oskar Isaksen.