Skjervøy får lite gratis i de første kampene etter ferien. Suveren serieleder Fløya kommer fredag på besøk. Deretter venter Kirkenes borte og Bjørnevatn hjemme.

Dette er tre av de fire øverste lagene på tabellen i 3. divisjon.

Spillende trener og seriens toppscorer Svenn Johansen fokuserer på møtet med Fløya.

- Vi er revansjelystne etter 0-4 tapet i seriepremieren i Tromsø, hvor vi ble kraftig pisset på. Vi er gode hjemme og har et bra tak på Fløya. Jeg ser for meg en ganske åpen match, forteller Johansen.

Nytt seriesystem

Omleggingen av seriesystemet medfører at høstsesongen blir spesiell. De fire beste lagene fortsetter neste år i nyopprettet allnorsk 3. divisjon. Resterende åtte lag degraderes til kretsserie på nivå fem.

Stadig flere lag får lite å spille for utover høsten.

- Konsekvensen kan bli flere overraskende resultater. De fortapte lagene kan mobilisere til enkelte hjemmekamper, og vil variere i prestasjonene fra runde til runde.

Ligger fint an

Svenn Johansen er tilfreds med at Skjervøy ligger fint an med tanke på å bli topp fire.

Styret har gitt klar klarsignal om at ambisjonene er ”opprykk” til den nye regionsligaen, som reduseres fra tolv til seks avdelinger.

- Det er for tidlig å spekulere i hvilke lag som havner hvor, men 3. divisjon behøver ikke bli så ille med flere lag fra Troms og Finnmark.

Mer behagelig serie

- Hva skjer hvis Skjervøy rykker ned til kretsserien i 4. divisjon?

- Det blir en veldig behagelig serie med lite reisebelastning. Rent sportslig blir nivået helt OK. Styret er i ferd med å stare praten med spillerne om 2017-sesongen.

Svenn Johansen er tilfreds når han gjør opp statusen for elleve serie- og tre cupkamper. Han fremhever moralen og samholdet i spillergruppa som forklaringer på gode prestasjoner.

- Mest irriterende er den svake starten med fire bortetap på rad.

For egen del er han fornøyd med første halvdel av seriespillet. Han er toppscorer med elleve seriemål.

- Jeg var under pari i de siste kampene før ferien. Nå satser jeg på en best mulig høstsesong både for meg og Skjervøy, forteller Svenn Johansen.