Han satser på å få et av sine flotteste minnene fra en lang og stolt karriere.

Dersom Skjervøy slår Tromsø 3 i lørdagens hjemmekamp, blir belønningen spill i neste års allnorske 3. divisjon.

- Vi bør og skal klare oppgaven. Vi må likevel ikke glemme at fotballen er rund og kan ikke ta noe for gitt. Vi har i noen kamper prestert ujevnt, sier midtstopperen.

Han troner suverent øverst på Skjervøys adelskalender med 345 serie- og cupkamper.

Nærmest følger keeper John K. Strøm med cirka 320 kamper og Jim Thomassen i trenerteamet med inntil 315 kamper. Statistikken til Jon-Ivar Johansen har mangelfulle opplysninger om noen kamper. Bare tre mann har rundet 300 kamper.

Mye står på spill

Ronny Olsen og resten av Skjervøy satser alt på at topp fire-plasseringen blir sikret lørdag. Ingen ønsker å gjøre seg avhengig av poeng om ei uke mot Ishavsbyen på TUIL Arena. SIK har ikke bare gode erfaringer med ”Byen”.

Olsen er usikker på om guttene blir preget av stundens alvor mot TIL 3.

- Vi vet at mye står på spill. Det kan gå mange år før klubben får en slik sjanse til å kvalifisere seg for fotball på nasjonalt nivå. Vi kan ikke la denne muligheten gå fra oss.

- Er årets lag det beste du har spilt på?

- Vi har et veldig høyt toppnivå. Samtidig har vi svingt voldsomt i prestasjonene. Både 2008- og 2013-laget var av høy klasse. Vanskelig å si hva som er det beste mannskapet.

Sjelden ute med skade

Ronny Olsen kjempet seg til fast plass i 2002/2003 på Skjervøys A-lag. Før det spilte han en sesong juniorfotball for Lyngen/Karnes og var i 1998 på utlån til Nordreisa.

- Etter at jeg ble fast på A-laget, har jeg stått over bare et fåtalls oppgjør på grunn av skade, karantene og jobb.

Han trekker fram godt samhold i gruppa, jobben Svenn Johansen gjør som trener og Jon-Ivar Johansen i støtteapparatet.

- Jeg går på en ny sesong. Jeg kan ikke gi meg nå. Vi er ikke så mange Skjervøy-gutter på laget. På treningene på Skjervøy synker kvaliteten hvis en mann er borte, sier Ronny Olsen.