Team Santander-løper Nygaard har høye ambisjoner for sesongen. Både å hevde seg sammenlagt, og kjempe om seieren i Vasaloppet er noe han har uttalt er målsettinger i sesongen som startet med en prolog i Sveits.

- Jeg ble akutt dårlig i går ettermiddag med kraftig feber, vondt i magen og etterhvert spysyke. Det var null sjans å stille på et skirenn i dag. Hadde jeg vært et dyr ville jeg blitt avlivet på stedet, sa Nygaard til iTromsø søndag ettermiddag.

- Langt nede

Han er lite tilfreds etter å ha trent for å prestere i langløpssirkuset fra dag nummer en.

- Jeg er langt nede nå. Når man investere omtrent all sin tid og energi på å bli best mulig på ski, er det selvfølgelig kjedelig å bli rammet av sykdom på et såpass kritisk tidspunkt. Likevel er det en del av «gamet». Hvem vet, kanskje kommer jeg i superform av denne ufrivillige slankekuren og hvileperioden, sier Nygaard med et smil.

Kunne vært topp ti

På den åtte kilometer lange distansen kom lagkamerat og Tromsø-bosatte Snorri Einarsson som nummer 17 i mål.

- Denne distansen passet meg veldig bra, men hvor høyt jeg ville kommet er vanskelig å si. Et realistisk mål før start var å være blant de ti beste, sier Nygaard til iTromsø.

Nå er målet å bli frisk til kommende helgs løp i Sgambeda.

- Det er vanskelig å si hvor mye man har tapt på et slikt sykdomsfravær i antall sekunder, men jeg håper det ikke får noe å si, sier Nygaard.