I dag vant han den innlagte spurten i Ski Classics-løpet i La Sgambeda – og dermed overtok han den grønne spurttrøya. I mål ble han nummer ni på det 30 kilometer lange løpet.

– Jeg er kjempefornøyd og bare glad jeg kom på start. Jeg har vært syk helt siden forrige helg og er ekstremt fornøyd med at jeg vant den innlagte spurten og dermed får den grønne trøya. I tillegg kom jeg på topp ti som jeg aldri før har klart her, sier Nygaard til iTromsø.

Lagkompis i Team Santander, Tord Asle Gjerdalen, vant løpet foran Ilya Chernousov og Petter Eliassen.

– Alle på laget har eller har hatt omgangssyke. I tillegg er Snorri (Einarsson) blitt forkjølet. Vi var derfor bare to fra laget som stilte til start her. Når vi da tar grønn og gul trøye, samt ledelsen i lagkonkurransen, er vi veldig godt fornøyde, sier Nygaard.

LES OGSÅ: Ble isolert på hotellrommet

Nygaard var syv sekunder bak Gjerdalen i mål.

– Dette kunne bokstavelig talt gått begge veier. Jeg er bare glad jeg kjente at kroppen fungerte normalt, men merket på slutten at jeg manglet det lille ekstra. Men jeg er bare glad det gikk så bra som det gikk, sier 26-åringen.

I fjor vant han den grønne trøya i Ski Classics. Det ga rundt 100.000 kroner i premiepenger. Denne sesongen er målsettingen å hevde seg i toppen i enkeltrenn.

Å vinne Vasaloppet er fortsatt det største målet.

– Jeg drømmer om å vinne Vasaloppet, og det er hva jeg trener for. Jeg legger opp livet mitt etter det. Om det skjer denne sesongen, kan nok bli litt vanskelig. Men drømmen er å vinne, gjentar han.

4. januar er det nytt løp i Ski Classiscs – Vasaloppet Kina i Changchun.

– Vi reiser 1. nyttårsdag. Det bor åtte millioner i Changchun. Det blir et eventyr – en ny opplevelse, sier Andreas Nygaard

Ski Classics er en langløpscup hvor løperne går for privatlag. De mest prestisjefylte løpene er Marcialonga, Vasaloppet og Birkebeinerrennet. Også Reistadløpet her i Troms er en del av Ski Classics denne sesongen.