For 2016 valgte Framtid i Nord å droppe avstemningen. I år gikk tittelen direkte til kickbokseren Kristin Vollstad.

– Er det demokratisk? Var Vollstads første reaksjon da hun fikk nyheten om at hun var kåret til Årets idrettsnavn i Framtid i Nord.

Dette er tredje gang Vollstad blir kåret til Årets idrettsnavn i Framtid i Nord. Første gang var i 2012 og andre gang var i 2015. I år ble hun også kåret til Årets Nordlending av mediehuset Nordlys.

Sitt beste år

28. november 2015 tok Vollstad VM-sølv og 26. november 2016 tok hun EM-gull. Det siste året har klart vært det beste resultatmessig og året Vollstad har vært i stabilt god form.

– Det siste året har vært veldig spennende og gøy. Jeg har ikke vært syk, jeg har vært mentalt stabil og jeg har hatt en fin kurve m og utviklet meg litt fra kamp til kamp, sier hun.

Og nå føler hun seg sterkere enn det hun var under VM i 2015.

– Jeg har mer troa på meg selv og jeg er sterkere fysisk. Jeg ser ikke på meg selv som en liten jupling lengre, jeg ser på meg selv som en utøver, sier hun.

Bokset med pappa

For Vollstad var det selvfølge at hun skulle starte med kickboksing. For som hun selv sier drev ”alle” andre med det.

– Pappa, Malin og Morten holdte på med det. Vi var mye på det som da het Helseloftet og der var det kickboksing det gikk i. Både jeg og Malin har bokset i hendene på pappa fra vi var små. Jeg ventet på at jeg skulle bli gammel nok til å melde meg inn i klubben, sier hun.

I 2013, da Vollstad fylte 12 år, kunne hun endelig melde seg inn i Nordreisa kickboxingklubb. De siste ti årene har hun konkurrert.

Stor motivasjon

Tidligere har Vollstad sin far, Eskil Vollstad, uttalt til Framtid i Nord at det er Kristins motivasjon som har gjort at hun har kommet så langt. Det er hun enig i er den største grunnen til at hun har blitt så god.

– Det må være interessen. Det har vært hovedinteressen i mange år og jeg har langt mange timer i dette. Jeg har god forståelse for kickboksing og hva som gjøres i ringen. Jeg har alltid en plan når jeg går i ringen, ingenting er tilfeldig, sier Vollstad.

Under EM var det tre jenter på landslaget som tok gull. Vollstad, Thea Therese Næss og Birgit Reitan Øksnes reiste hjem med hver sin gullpokal. Vollstad forklarer at jentene og guttene blir vektlagt like mye i kickboksing-miljøet.

– Vi er ikke jenter som driver med idrett, vi er toppidrettsutøvere og vi blir vektlagt like mye som gutta. Vi tenker ikke på at vi er jenter, vi er toppidrettsutøvere.

Satser mot VM

Nå satser hun mot VM i Ungarn. Vollstad skal blant annet fortsette å jobbe med å bli sterkere både mentalt og fysisk.

– Jeg får fortsatt komplimenter for de samme tingene jeg var god på da jeg var 15, men nå er det på et høyere nivå. Blant annet å unnvike motstanderen og la henne bomme, det synes jeg er gøy og det skal jeg fortsette å jobbe med, sier hun.

Fra venstre Birgit Reitan Øksnes, Kristin Vollstad og Thea Therese Næss. Foto: Privat
Her under EM med sin far Eskil Vollstad. Han har vært til stedet under alle Kristin sine kamper bortsett fra to. Foto: Privat.
VM: Her er Vollstad etter VM-finalen i 2015 da hun tok sølv. Nå statser hun mot neste VM. Foto: Privat
GULL: En strålende fornøyd Vollstad etter å ha mottatt EM-pokalen. Foto: Privat
Her er Vollstad etter EM-seieren med kjæresten Kian Golphira, som også er kickbokser. – Jeg har alltid tenkt at jeg ikke trenger en kjæreste som driver med kickboksing, men det er helt fantastisk å dele den lidenskapen, sier Vollstad. Foto: Privat