Lyngen/Karnes IL hadde denne helgen gleden av å arrangere sonemesterskap i individuell klassisk og stafett. Utøverne ble delt inn i klasser fra 8 år til og med veteran, og ble arrangert Bamserenn i forkant av konkurransen. Mange hadde tatt turen til Lyngseidet for å konkurrere og for å heie frem løperne. Dette syntes rennleder Trond Arne Hoe var stas.

- Vi i Lyngen/Karnes ski har arrangert renn i snart 10 år, og det er fortsatt like gøy å se at arrangementet blir vellykket, sier Hoe.

Skryter av Nordreisa og Manndalen

De siste par årene har rekrutteringen til ski i Troms vært i en bølgedal, noe som også da fører til at færre løpere stiller til start i de forskjellige klassene.

- Nordreisa og Manndalen har vært flinke til å rekruttere, samt holde en god ettervekst blant unge løpere. Der har vi andre litt å lære, sier Hoe, og legger til at det er registrert mange unge kandidater på både skileik og onsdagsrenn.

SE OGSÅ: Stor billedserie fra sonemesterskapet her!

Vant på hjemmebane

Kristine Larsen (12) var eneste jente i sin aldersklasse som stilte til start, men mangel på konkurrenter hindret ikke Lyngen-jenta i å gi alt i spurten.

- Det var tungt, men kjempe artig! Jeg syntes det er veldig gøy å gå skirenn og jeg elsker å konkurrere mot meg selv. Det er spesielt fint å kunne gå renn på hjemmebane, sier Kristine.

Fint med flere hobbyer

Ungjenta står fram som ett fint eksempel for andre unge jenter når det gjelder å holde seg i aktivitet og utfordre seg selv. Kristine holder nemlig på med både hest, teater og ski, og hun understreker at det er gøy å kunne ha forskjellige hobbyer å veksle mellom.

- Jeg er ennå ung, og derfor syntes jeg det er fint å få holde på med flere forskjellige ting.  Jeg har alltid vært glad i naturen og jeg ønsker at flere unge skal se gleden av å være aktiv ute. Vi har jo så fin natur her, sier Kristine.

I storesøstrenes fotspor

Kristine har to eldre søstre, Synnøve (18) og Johanne (20) som begge satser aktivt på ski. Synnøve går skilinja i Nordreisa, mens Johanne går i Lillehammer. Synnøve deltok også på lørdagens renn, og hun er full av lovord om lillesøster.

- Det er fint at hun har noen å strekke seg etter. Hun har enda ung, men hun har hatt en positiv utvikling, sier Synnøve Larsen.