- Mest effektivt virkemiddel er å ”diske” lag som ikke møter til seriekamp. Samtidig må kretsen utøve skjønn. Det kan være akseptable årsaker til å melde forfall, sier Nils-Trygve Johansen.

Han er tilfreds med at Troms Fotballkrets tar problematikken på alvor, og har dette som egen sak på helgas kretsting i Tromsø.

Kretsstyret foreslår betydelig økning av størrelsen på boten, men Johansen hadde gjerne sett at kretsen er raskere med å diskvalifisere lag.

Mistet fem kamper

Nordreisa Idrettslag sine opplevelser i forrige sesong er direkte årsak til at saken blir tema på kretstinget. Fem seriekamper på Storslett ble avlyst. Både Bardu og Krokelvdalen 2 ble diskvalifisert etter å ha stått over to oppgjør hver mot Nordreisa.

Heller ikke matchen i 4. divisjon mellom Burfjord og Lokomotiv Tromsø ble avviklet.

- Nordreisa fikk i samtlige fem tilfeller beskjed fra motstanderne fredag ettermiddag eller kveld, noe som betyr under et døgn før oppsatt avspark, forteller Johansen.

Han mener ”disking” ved første gangs uteblivelse ville virket langt mer avskrekkende enn økning av boten.

Med gjeldende regelverk diskvalifiseres lag i 5. divisjon etter ikke ha møtt til to seriekamper.

- Jeg er redd høyere bot ikke betyr så voldsomt mye når en klubb vurderer å droppe en bortekamp, sier Nordreisas trener Nils-Trygve Johansen.

Bred støtte

Daglig leder Jo Are Vik og styret i Troms Fotballkrets er innstilt på å skjerpe bøtene, men er ikke på linje med Nordreisa IL.

- Vi vil i alle saker vurdere klubbens forklaring til ikke stille til kamp. Sunn fornuft brukes. Vi ønsker å bevisstgjøre og informere klubbene.

- Blir kretsstyrets innstilling vedtatt?

- Jeg tror ikke det blir særlig mye motforestillinger. Vi har fra klubbene ikke fått noen formelle forslag til behandling på ”tinget”, men flere signaler tyder på at kubbene ønsker å øke bøtenivået ved uteblivelse fra kamp, forteller daglig leder Jo Are Vik.

STØTTE: Jo Are Vik regner med å få klart flertall for kretsstyrets forslag. Arkivfoto Foto: Ronald Johansen