Begge guttene fra Nordreisa IL deltok i sprint H 15-16 fredag kveld.

Ble diskvalifisert

- Dersom en legger brikken på feil post, blir en disket. Det gjorde jeg i dag, sier Andreassen. Han forklarer videre at to poster som tilhører forskjellige klasser kan stå helt at med hverandre, derfor kan det være fort gjort å legge brikken på feil post.

Håkon Syrstad (15) deltok også i samme klasse, men for han gikk det litt bedre.

- Jeg brukte for lang tid mellom post ni og ti, derfor var jeg ikke rask nok i dag, sier han.

Dyrstad deltar ikke aktivt i orienteringsløp, men synes det var moro likevel.

- For noen år siden var jeg aktiv i orientering, men ikke nå lengre. Dette blir nok mitt siste løp, men jeg synes det var artig å være med, avslutter han.

Variert terreng

Stig Løvlund er med å arrangerer orienterings-løpene i Nordreisa denne helgen. Han har tegnet løypekartene for lørdagens langdistanse.

- Vi er tre stykker som har tegnet løypene til NNM i år, sier han.

Løvlund sier fredagens sprint hadde et enklere terreng og enklere løypekart. Løypene var da mellom Sørkjosen Skole og Nord-Troms Museum.

- Siden det var sprint er både terrenget og løypekartene enklere, slik at løperne klarer å holde tempoet oppe. Løypene er også kortere enn vanlige orienterings-løp.

Lørdag og søndag er orienteringsløypene i Bakkeby.

- Langdistanseløpet og staffetten vil ha et mer tradisjonelt orienterings-terreng. Terrenget er da mer åpent med myrer, bekker, bakker og skog.

En god opplevelse

Løvlund forklarer at noe av det viktige med orienterings-løyper er at de gir noen utfordringer, og har flere valgmuligheter.

- Det er viktig at løperne har flere valgmuligheter av hvor de skal springe mellom postene, slik at det blir et variert resultat til slutt, sier han.

Løvlund forteller at det også er viktig at løypene ikke er for vanskelige.

- Spesielt for de yngste er det viktig at løypene ikke er for vanskelige, slik at de får en best mulig opplevelse av å delta, avslutter han.

Stig Løvlund er en av de som tegnet kartene til årets NNM. Foto: Siri Bergset Elvestad