Forrige helg var det duket for serieåpning for Nordreisas J14- og J18-lag i Tromsø.

J18 stiller i år med et ungt lag, der halvparten av spillerne egentlig skulle spilt i 16-årsklassen. Ung alder til tross - en bra spillerstall, ifølge trener Tonje Holm.

Det ble likevel litt for tøft ta de møtte Tromsø Håndballklubb (THK) og Bravo i sesongens første kamper, og jentene fikk ingen poeng med seg hjem.

- THK vet vi er gode, så vi visste den kampen kom til å bli tøff. Vi spiller en god kamp, men møter rett og slett et bedre lag.

Kampen endte 28-13 til hjemmelaget.

Dagen etter stod Bravo for tur - et lag treneren mener de burde slå. Men grunnet sykdom og skader var det ikke mannskap nok til å klare å ta poengene, og kampen endte 23-12 til tromsølaget.

- Dette var også en kamp preget av mange personlige feil. Vi mister ballen mye, og motstanderen får en del enkle rushmål. Man blir hardt straffet for feil i denne bransjen, konstaterer Holm.

Hun mener imidlertid de to lagene er jevnere enn resultatet skulle tilsi.

- Vi hadde ikke marginene på vår side, men satser på å revansjere oss på hjemmebane.

Stort sprang

Trerne har, i samarbeid med spillerne, konkludert med at de ikke satser på å kjempe i toppen denne sesongen. I år skal de bygge laget, samt holde fokus på eget spill og samspillet.

- Vi satser på å vinne noen kamper, men sikter ikke etter regionsmesterskap i år, sier Holm.

- Jeg tror vi kan hevde oss mer til neste år, når jentene er andreårsspillere på 18-årslaget.

For de aller yngste som kommer rett fra J14 ble det nemlig en stort sprang til J18. Det fikk flere av dem merke under serieåpningen, og mange var overrasket over tempoet.

- I tillegg er det en stor overgang med tanke på treningsmengde for jentene som er begynt på idrettslinja i år. De trener hver dag på skolen, i tillegg til at vi har tre treninger i uka. Det er noe med å venne seg til treningsmengden, og samtidig unngå skader, sier Holm.

Hun har gjort seg opp noen tanker over hvilke lag de bør slå i år, og mener de bør vært på høyde med både Bravo, BUL og kanskje Harstad.

- BUL har vi tapt mye for tidligere år, men vi hører rykter om at de har mistet noen av sine beste spillere.

- Stolt

Også J14-laget til Nordreisa hadde en tøff åpning på sesongen. De tapte tre kamper mot THK, men vant sistekampen mot Bravo.

- De spilte godt. Periodvis var det veldig bra, sier trener Charlotte Helberg.

Til tross for at bare to poeng ble med hjem til Nordreisa, tar de med seg alt det positive. Treneren så også en fin utvikling i løpet av helga.

- Bravo-kampen var knallbra. Både forsvar- og angrepsspillet var kjempefint, så jeg var veldig stolt.

Heller ikke 14-åringene har som mål å vinne serien i år, men fokuserer på utvikling og håndballglede.

- Vi satser ikke på vinne alt, men vi skal bite greit fra oss, spår Helberg.

Trener for Nordreisa J14 Charlotte Helberg. Foto: Kristina Båtnes Hestdahl