Etter å ha vunnet den nordnorske serien og dermed blitt en av de 30 beste spillerne i Norge, har Pedersen blitt tatt ut til å spille i eliteserien. For Nord-Troms og Nordreisa er dette historisk, og sammen med Vegard Lind fra Tromsø er de to de eneste som er tatt ut fra Nord-Norge.

Mye reising

Til vanlig jobber reisaværingen i kundemottaket og butikken hos Reisa Bilsenter. Men fra neste år av blir det mye reising for elitespilleren. Sesongen varer fra januar og desember og serierundene spilles i ulike byer i Norge, men kun i sør.

- Jeg kommer til å spille ni serierunder og det betyr reising en gang i måneden. Å spille biljard er en dyr sport, og det meste går av egen lomme, forteller Pedersen.

I ryggen har han også den lokale klubben - Reisa Biljardklubb, men han håper han etterhvert vil klare å skaffe seg private sponsorer fra næringslivet  i hjemkommunen.

Alltid vært en drøm

- Å være i Norgestoppen har vært en drøm jeg har hatt hele livet, og målet mitt nå er å bli blant de 16 beste i landet, sier Pedersen.

Han har spilt biljard storsett hele livet sitt, med unntak av en lenger pause. I ungdomsårene spilte han for Tromsø biljardklubb, og de siste årene har han igjen begynt å spille aktivt i serier.

Pilotklubb i Norge

I Nordreisa er biljardsporten blitt populær og Reisa Biljardklubb har over 120 medlemmer. Dette vil si at de er en av de største klubbene i Norge. Klubben drives på dugnad og har over 30 aktive spiller som kommer innom for et slag biljard.

- Vi har blitt en pilotklubb for Norges Bilijardforbund og er et forbilde for mange andre klubber. Forbundet var her å besøk og ble virkelig imponert over hva vi hadde fått til. Vi har fått mye god omtale og vant i fjor en pris som "Årets nykommer", forteller Pedersen.

Ellers i Norge er biljard en sport med økende interesse og et voksende miljø. Arild Pedersen tror mye at dette skyldes at det blir vist mer av biljard og snooker på TV, men også at forbundet jobber aktivt med rekrutering.