Til helga er det klart for årets Bakkebyturnering i Nordreisahallen.

Med hele 83 påmeldte lag var turneringsstyret nødt å stryke noen fra lista. Det er derfor 74 lag som spiller i år, fordelt på åtte aldersklasser.

Sprengt kapasitet

Leder for turneringsstyret, Hallgeir Bertelsen sier kapasiteten er sprengt.

– Vi har veldig lange dager, de dagene med turnering. Både fredag og lørdag er ikke kampene ferdige før nærmere tolv på kvelden, sier han.

Han beklager at han har måttet avvise folk.

– Men det er jo samtidig et godt tegn. Turneringen er populær. Lagene har hatt forståelse for at vi ikke har mer rom, sier han.

– Positive

Selv om Bertelsen karakteriserer dagene som knallharde for både store og små, sier han det er kjempeartig å holde på.

Med seg på laget har Bertelsen 40 funksjonære for å få hjulene til å gå rundt.

– Turneringen er hovedinntektskilden vår og også det eneste vi har av arrangementer. Etter at folk har jobbet denne helga trenger vi ikke jobbe mer dette året, sier han.

Lagene er i år fra Nord-Troms kommuene, og fra Sørøya, Øksfjord og Talvik i Finnmark.  Det er alle lag som stortsett alltid er med.

– Det er tydelig at de langveisfra liker konseptet godt siden de kommer år etter år. Vi får mye tilbakemeldinger fra unge og ledere som  er veldig positive til måten vi arrangerer på, sier han.

Som tidligere år er det to store premieutdelinger lørdag og søndag. Da får alle unger fra tolv år og ned egen medalje. De stiller også lagvis opp på podiet i en mørklagt sal med musikk.

– Dette er et av høydepunktene for ungene. Det er alltid mye publikum på premieutdelingene, så det er kjempeartig akkurat det der, sier han.

Hurtighet og teknikk

I fjor var første gang at turneringen ble spilt med futsal-regler. Det ble startet fordi kretsen ønsket dette.

– Futsal er en egen måte å spille fotball på. Det går mer på teknikk og hurtighet siden man blant annet ikke kan bruke veggen når man spiller, sier Bertelsen.

Han påstår at futsal er morsommere for publikum å se på.

– Den største forskjellen på futsal og vanlig fotball er at det ikke er sprett i ballen. Også har man bare fire sekunder på å ta innspark, frispark eller corner. Ellers går ballen til motspilleren, sier han.

Foreløbig er det ingen i Nord-Troms som spiller organisert futsal.

– Det finnes seriespill på aldersbestemt futsal om vinteren. Det profileres veldig i kretsen. Så det kommer nok gradvis hit også, tror han.

MORSOMT: Leder i turneringsstyret i Bakkeby IK. Hallgeir Bertelsen gleder seg til helga. – Selv om det er knallharde dager er det morsomt å holde på, sier han. Foto: Isabell Haug