Prosessen startet med at hver fotballkrets nominerte sin kandidat. Simen fra Kåfjord var blant tre kandidater i ”finaleheatet”, som i forbindelse med cupfinalehelga var invitert til Oslo.

LES OGSÅ: Kåret til årets unge leder

Dette er Troms Fotballkrets sitt forslag på Simen Johansen fra Sjarmtrollan IL:

”På tross av sin unge alder, har Simen Johansen allerede rukket å markere seg sterkt som leder i norsk futsal – både lokalt og nasjonalt. Fra han tok initiativet til stiftelsen av Sjarmtrollan IL som 17-åring i 2009 og fram til i dag, har Simen vokst med oppgavene.

Han har utviklet klubben og bidratt offensivt og svært godt til beste for at futsal har fått en forbedret forankring som aktivitet innen Norges Fotballforbund. Vi vil hevde at 22-åringen i dag framstår som en av norsk futsals aller fremste og mest dedikerte ledere.

Jobber målbevisst

Vi har i flere sammenhenger hevdet at futsal bidrar til å fremme utviklingen av unge ledere i norsk fotball, og Simen Johansen er et av de beste eksemplene på dette. Simen har tidlig tatt ansvar i forhold til organisasjonsutvikling, økonomistyring, markedsarbeid, mediehåndtering, administrasjon og sportslig utvikling, og han har jobbet målbevisst og godt. Han tilhører en generasjon dyktige og kreative ledere som vil markere seg i mange år framover – innen fotballorganisasjonen og i nærings- og samfunnsliv for øvrig.

Simen Johansen er både trener og leder i klubben sin. Sjarmtrollan har i dag tre herrelag og ett kvinnelag med i seriespill. Våren 2013 rykket de opp i Eliteserien i futsal, og markerte seg med en sterk 5. plass i sin første sesong på øverste nivå.

Ble lagt merke til

Under Norges Fotballforbunds Ting i 2012 tok Simen Johansen ordet fra talerstolen og talte futsalens sak for forbundstinget. Han ble lagt merke til på en særdeles positiv måte, og har knyttet mange og verdifulle kontakter innen organisasjonen vår.

Sist vinter ledet Simen Johansen det nordnorske laget under Barents Winter Games, og gjorde også der en meget god jobb.

Simen Johansen er student, og i tillegg til lidenskapen for futsal, spiller han også fotball for Stakkevollan IF i 4. divisjon.

Engasjert og pålitelig

To av hans nærmeste medarbeidere i Sjarmtrollan IL ble utfordret til å beskrive Simen Johansen som leder, og de kom opp med følgende positive karakteristikk:

Engasjert, pålitelig, ambisiøs, tydelig og raus.

Stor arbeidskapasitet, engasjerende, kunnskapsrik, nytenkende, ydmyk, lærevillig, kreativ og langsiktig tenkende. En mann med glimt i øyet og godt humør. Stiller alltid opp.

Vi anbefaler Simen Johansen til prisen som Årets unge leder 2014!”