Vi lanserer ti kandidater med bakgrunn i prestasjoner i løpet av inneværende år. Du kan stemme på en av disse eller foreslå en annen utøver.

Ni menn og bare ei kvinne står på lista. Kvinneandelen er uvanlig lav. Årsaken er at flere av de beste jentene enten har lagt opp eller er langtidsskadet. Normalt er det nokså jevn fordeling mellom kjønnene.

Dette er kandidatene:

1. Arnt Magnus Gamst (30): Fjorårets vinner har en litt redusert sesong bak seg ved at han stod over noen stevner. Høydepunket var triumfen i nordisk mesterskap i dragracing.

2. Eirik Haugsnes (34): Løp inn til sjette og 14. plass i VM i sky running. Flere andre sterke resultater, blant annet seier i Sverige.

3. Kristoffer Holm (25): Kåret til ”Årets snøscootercrossutøver” av motorsportforbundet. Leverte sin klart beste og jevneste sesong med EM-bronse og tre medaljer i NM.

4. Eline Johansen (25): Spilte fast for Røa i Toppserien og var på ei samling med landslaget. Ble langtidsskadet i semifinalen i NM-cupen.

5. Ruben Kristiansen (26): Startet sesongen med landskamp mot Polen i Emiratene. Fast venstre back for Vålerenga. Nyter stor tillit hos trener Kjetil Rekdal.

6. Stig Tore Moen Nilsen (20): Yngstemann på lista har fått sitt definitive gjennombrudd i Bodø HK. Har i høst scoret oftere enn de fleste i eliteserien. Nærmer seg A-landslaget i håndball.

7. Tore Nilsen (30): Kom på andre plass sammenlagt i Norgescupen i felthurtigskyting. Hadde ikke små marginer på sin side i finalerunden på Landsskytterstevnet.

8. Andreas Nygaard (24): Gikk inn til oppsiktsvekkende sjette plass i Vasaloppet. Debuterte ei halv uke senere i Verdenscupen i sprint i Drammen.

9. Trond Olsen (30): ”Bankers” på venstre vingen i sitt tredje opphold i Bodø/Glimt. Blant lagets mest profilerte spillere. Et fryktet kontringsvåpen.

10. Dag Rune Stangeland (31): Femte plass i den norske ”Strong Man”-utgave. Ubestridt sterkeste mann i Nord-Norge.