Duoen har vært med å sikre klubben fire KM-titler i småjenter og jenter 7-er fotball i løpet av fire suksessrike sesonger. Trenerne har fulgt opp mange av dagens damespillere siden de var 6-7 år.

- Da vi ble forespurt som trenere for damelaget, var det naturlig å takke ja. Vårt opprykk fra jente- til seniorfotball lå litt i kortene, sier Elveslett og Hamnvik.

På samlinga sist helg var det hele 24 spillere i Lyngenhallen. Antallet er det høyeste på flere år.

Utfordringer

Elveslett og Hamnvik tilhører gruppen av Furuflatens beste damespillere gjennom tidene. Begge spilte seniorfotball i nærmere ti år fra debuten i 1985. Høydepunktet var kvalifiseringen i 1993 til eliteserien. Elveslett fikk også med seg en sesong for Grand Bodø på høyeste nivå.

- Vi erfarer at det er større utfordringer å trene et damelag i 2. divisjon enn jenter 7-er lag. For oss som trenere var det en naturlig overgang å følge jentespillerne opp til seniornivå, sier Janne Elveslett.

- Hvor ligger forskjellene?

- Selve treningene er ikke så ulike sammenlignet med jentelaget. Det stilles imidlertid større faglige krav til oss som trenere. Øktene må være bedre planlagt. Formasjoner og taktikk er viet mer oppmerksomhet, sier Sara Hamnvik.

Øvre halvdel

Janne Elveslett påpeker at flere av de eldste spillerne er nye bekjentskaper rent sportslig.  Både hun og Hamnvik er uten erfaring som trenere for 11-er lag.

- Defensiv og offensiv organisering blir viktigere enn før, sier Elveslett.

Furuflaten går til sesongen med rundt 22 spillere. Senest i fjor var det til enkelte kamper problemer med å mønstre en fulltallig benk.

- Vi er glade for at vi har fått inn flere spillere. Ikke minst viktig at vi får tilbake mer rutine i troppen.

Årets 2.divisjon skulle utvides til ti lag, men er redusert til ni etter at Tverrelvdalen trakk seg. Furuflaten endte i fjor nest sist.

- Vi tror vi kan gi de antatt beste lagene bra motstand i enkeltkamper. Vi regner det som realsistisk å kjempe like over midtstreken på tabellen, sier trenerduoen Janne Elveslett og Sara Hamnvik.

25 jenter trente i Lyngenhallen på sesongens første samling. Foto: Arne Teigen