Lørdag var det Norgesmesterskap i drag på Kvenvikmoen arrangert av Alta Snøscooterforening. Her var det flere fra Nord-Troms som markerte seg.

Blant dem var Arnt-Magnus Gamst (30) fra Manndalen Motorcrossklubb som tok gull i klassen Top Fuel.

– Det var veldig artig å vinne dette, som er den raskeste klassen. Det er den beste tittelen jeg har fått, så det føltes fantastisk å få kransen på, sier han.

Sterk motvind

På grunn av sterk motvind, valgte arrangørene å korte ned banen fra 201 til 152 meter av sikkerhetsmessige årsaker.

Arnt-Magnus Gamst kjørte på det raskeste i 197,9 km/t og fikk en tid på 5,01sek på 152 meter. Med dette klarte han også høyeste hastighet under mesterskapet.

– Gullet var litt overraskende også. Jeg vant med en Trail-maskin, de andre hadde Top Fuel-maskiner som er bygget for drag.  De startet på belter, det gjorde ikke jeg, sier Gamst.

I god form

30-åringen er far og jobber heltid på sjøen, så for han er dragkjøring mest en hobby.

– Nå har jo det største løpet vært, så jeg får se hva jeg gjør resten av sesongen. Jeg har i alle fall et håp om å få kjøre et til to løp til i Norgescupen, forteller han.

I 2013 ble Gamst norsk mester og vant Norgescupen sammenlagt i skuterdrag klasse Trail Unlimited. Dette til tross for at han gikk på cellekur og strålebehandling mot lymfekreft.

– Formen i dag er bra. Jeg går til tett oppfølging på sykehuset hver tredje måned, og det er ikke tegn på tilbakefall, sier han.

Vant Trial Unlimited

Nordreisas Per Oscar Karlsen vant gull i klassen Trial Unlimited, men fikk ingen NM-tittel da dette kun er en gjesteklasse.

Gamst kom her på 2.plass, og Tony Johannesen fra Bakkeby kom på 3.plass.

Også Nordreisas Kristian Olaussen fikk flere førsteplasser i NM i drag. I gjesteklassene Trail Unlimited Bracket og Trail Improved, var han den beste.

Søndag var det duket for Norgescup. Også her vant Arnt-Magnus Gamst i klassen Trail Unlimited.

KRANS: - Det var godt å få kransen på, sier Gamst. Foto: Maja Sellevoll