Andreas Nygaard (24) ble onsdag slått ut av magevirus. Timingen er katastrofal med tanke på at søndag venter Vasaloppet, som er sesongens store høydepunkt.

- Vasaloppet står i fare for min del.  Jeg er i elendig form, men håper å rekke starten søndag morgen, sier Andreas Nygaard.

Burfjord-løperen følger planen med å reise torsdag sørover. Han ble i fjor nummer seks i Vasalopp-debuten.

Flytrøbbel

Det er ikke det eneste problemet. På grunn av Norwegians streik måtte Nygaard ta flyet sørover i dag.

– Det gikk som det måtte gå og jeg spydde på flyet. Formen er langt fra på topp, sa Nygaard på telefon fra Sverige til iTromsø tidligere i dag.

Der er han nå isolert fra lagkameratene i Santander. Vasaloppet har vært sesongens store mål i år. Nygaard er tydelig skuffet, men har ikke mistet håpet.

– Det er maks kjipt. Det er ikke til å legge under en stol. Jeg har trent i hele år for dette, og hatt Vasaloppet i tankene hele veien. Jeg følte at jeg var på gang også, sier Nygaard.

– Kan du likevel hevde deg i toppen?

– Man må i alle fall ha trua; uten den kommer jeg ingen vei.

Avgjøres søndag morgen

Nygaard har fått med seg Snorri Einarsson som hjelper. Han går uansett hva som skjer med Nygaard.

– Han er en del av laget, tror jeg. Han skal først og fremst gjøre alt for oss.

Hvorvidt Burfjord-løperen, som bor i Tromsø, går Vasaloppet avgjøres søndag morgen.

– Forhåpentligvis klarer jeg å spise i morgen. Hvis jeg ikke får i meg mat er det ikke vits å stille til start. Men jeg håper dette forsvinner like fort som det kom. Jeg lever i trua, sier han forhåpningsfullt.

Mikalsen blir hjemme

Håkon Mikalsen (24) står over Vasaloppet. Det blir i stedet rolig trening fram mot NNM om to uker i Bodø og NM del 2 i Harstad ei uke senee.

3-mila i Skandinavisk Cup 22. februar i Latvia tok mer krefter enn ønsket.

- Jeg må roe ned på reisinga. Slik er det når man ikke har trent på sommeren. Ingen vits å gå Vasaloppet når man ikke er i toppslag, forteller Håkon Mikalsen.