Tony Johannessen og Veronika Blien fra VeTo Racing Team deltok sist helg i det avsluttende løpet i årets dragsesong, Levi Drag Race X. Begge kom fra det med hver sin første plass.

Blien vant klassen Improved Trail på 6,4 sekunder og hadde en toppfart på 115 kilometer i timen. Johannessen stilte i Trail Unlimited, og kjørte sine 152 meter på 5,5 sekund. Toppfarten var på hele 160 km/t.

Paret fra Nordreisa konkurrerer nå i tre land, men hadde aldri før deltatt i løpet i Levi.

–  Levi X var et fantastisk løp som gikk oppover i slalombakken. Det var en folkefest uten like, og vi er veldig fornøyd med egne prestasjoner og med maskinene våre, forteller Johannessen.

Imponert over scooterne

Blien konkurrerer vanligvis i en klasse under hva hun kjørte i Levi. Selv om det i Improved Trail er lov å trimme scooteren, kjørte hun med en standardmaskin.

Paret er veldig fornøyd med årets sesong og Johannessen skryter uhemmet av Reisa Bilsenters scootere.

–  Vi er storimponert over maskinen vi har fått fra dem. De har i tillegg gjort en fantastisk jobb og hjulpet oss for å få det hele i havn. Vi har jobbet med min scooter for å forbedre den fra i fjor, og jeg har kjørt vanvittige tider, sier han fornøyd.

Drømmer stort

Dragracing er en voksende sport. Den har gitt mersmak til paret, som nå ønsker å satse mer i utlandet.

– Drømmen er å drive stort og tjene penger. Til nå har sporten vært dyr, det koster meg i allefall en halv million i året å holde på. Vi er avhengige av støtte fra næringslivet for å få endene til og møtes - og vi har mange rundt oss som har vært enorme støttespillere, skryter han.

Hva er neste sesongs ambisjoner da?

–  Det er å vinne. Vinne NM og forhåpentligvis vinne nordisk. Hvis vi skal komme oss mer til utlandet står det på økonomi og muligheter til å ta fri fra jobb.

Trigger konkurranseinstinktet

På spørsmålet hvorfor de har valgt akkurat dragrace, kommer svaret som perler på en snor.

– For det første er det fantastisk følelse å konkurrere mot andre; hvem er flinkest med scooter og med kjøring. Vi får vist kunnskapene våre og det er en fin sport gjennom det sosiale miljøet rundt. Man får møtt nye folk i flere land, sier Johannessen.

Og i selve løpet går det så fort at man ikke rekker føle noe.

– Det er først når du kommer i mål at du trekker pusten. Da er det å finne ut hvem som vant, for det er ofte svært tett mot mål, avslutter han.

RASKEST: Veronika Blien kjørte 152 meter i oppoverbakke på 6,4 sekunder. Foto: Antti Salmi