Rittet er på hele 444 kilometer med start og mål i Alta. Et av de påmeldte lagene er Team Stål og Gummi fra Alta, som er godt i gang med forberedelsene til årets ritt.

- Vi deltar på Onroad Finnmark siden det er en lokal styrkeprøve og en god opplevelse i fin natur. Og så har vi ett mål å trene til ellers i året, sier Jonny Olsen som er kaptein på laget.

Høy snittalder

Treningsgrunnlaget har medlemmene i Team Stål og gummi holdt vedlike i løpet av vinteren med alt fra ski til spinning og styrketrening.

Nå har de fleste børstet støvet av syklene og har fått tatt noen treningsturer ute før de snart går i gang med fellestreninger på landeveissykkel to ganger i uken.

- Det er jo ganske ekstremt å sykle 444 km i ett ritt. Personlig har jeg en revansje å ta i år siden jeg måtte bryte halvveis i fjorårets utgave av Onroad, sier Jonny Olsen.

Han håper at laget skal bestå av 10-15 syklister når starten går 4. juli.

- Per idag er vi sju på laget som er sikre, men vi jobber aktivt med å få flere med på laget.  Vi har en ganske høy snittalder, men det ser på som et fortrinn. Det er gutter som har solid treningsgrunnlag og som har vært ute i hardt vær før kan man si, smiler lagleder Olsen.

I fjor gjennomførte Team Stål og Gummi løpet på rundt 19 timer. Målsetningen for årets løp er å forbedre denne tiden.

- Ellers er målet å få alle til mål uten skader og ulykker, avslutter Jonny Olsen

Vil bli store

Arrangøren Finnmarksrittene, som i flere år har arrangert terrengsykkelløpet Offroad Finnmark, hadde lenge hatt planer om også å lage et ekstremt landeveisritt før det endelig ble en realitet i fjor.

Med eksepsjonelt vakker, spektakulær og variert natur, og veier med lite biltrafikk, ligger forholdene svært godt tilrette for å et slikt løp i Finnmark og fjoråret ble en suksess.

- Vi har tro på at vi i løpet av få år kan få opp et arrangement som skal stå seg godt i konkurransen med andre lange landeveisritt. Vi har ambisjoner om at dette skal bli stort! sier daglig leder hos Finnmarksrittene, Jørund Greibrokk.

Plass til flere

Nytt av året er at det i år er mulig å starte med lag, i tillegg til den individuelle konkurransen.

Lagene består av 5-20 personer og starter først ut, når startskuddet går lørdag 4. juli.

- Ultimo april har vi ca. 30 deltakere påmeldt i den individuelle klassen og tre lag påmeldt i lagkonkurransen. Vi hører rykter om at det er mange som tenker på å hive seg med i konkurransen i år, men som ennå sitter på gjerdet. Vi håper flest mulig melder seg på tidlig, slik at vi bedre kan planlegge, sier Greibrokk.