STORSLETT: Et 11-er lag var lenge aktuelt, men for noen dager siden ble det besluttet at ”stallen” tilsa at det i stedet blir 7-er lag i 3. divisjon.

- Vi håper neste sesong å kunne stille 11-er lag. Vi satser på å legge et godt og seriøst grunnlag for framtida i løpet av denne sesongen, sier trener Trond Hallen.

Nordreisa startet seriespillet fredag kveld mot Tromsdalen 2 på TUIL Arena. Tromsøstudentene er dagens motstander på Stakkevollan.

Sju lag

3. divisjon i Troms består av 11-er lagene Fløya 2, Tromsdalen 2, Tromsø 2 og Senja samt 7-er lagene Nordreisa, Stakevollan 2 og TSI.

Nordreisa skal i utgangspunktet spille 7-er mot de andre lagene.

Avdelinga er blitt redusert etter at både Furuflaten 2 og Storsteinnes/Nordkjosbotn trakk seg rundt seriestart.

- Vi har en stamme på 8-9 jenter, som bor i Nordreisa og har trent jevnt gjennom vinteren. I tilegg bor og trener Charlott og Marlen Hallen i Tromsø. Vi konkluderte med at det ville blitt problematisk å gjennomføre sesongen som 11-er lag, sier Trond Hallen.

Langsiktig

Han har 22 spillere i stallen. Blant disse er det flere som holder jentealderen.

- Skulle vi stilt et 11-er lag, ville vi vært avhengige av 6-7 jentespillere til hver match. De har kamptilbud i sin egen serie, slik at totalbelastningen ville blitt for stor. Viktig også å ta hensyn til at de deltar i Norway Cup i juli i Oslo.

- Hva er ambisjonene for damelaget?

- Vi går alltid på banen for å vinne. Samtidig tenker vi langsiktig. Vi skal bruke inneværende sesong til å bygge opp et godt seniorlag. Vi har en stamme med seriøse og treningsvillige jenter. Dersom vi lykkes, har Nordreisa neste sesong 11-er lag, forteller trener Trond Hallen.