Tilbudet med idrettsskole retter seg mot barn i alderen 6-10 år, og den har allerede blitt arrangert en rekke ganger, i god tid foran Reisadalen Opp som starter førstkommende fredag.

I tillegg til sykling i naturskjønne omgivelser, har barna også fått verdifull informasjon knyttet til sikkerhet, blant annet bruk av hjelm.

- Vi har også et ønske om å rekruttere og få opp flere unge, forteller Lina Olsen i sykkelgruppa. I dag består gruppa i stor grad av eldre medlemmer.

Dette har også vært en del av tanken når det for første gang i år, arrangeres barneritt under Reisadalen Opp, lørdag.

Dårlig vei

På grunn av dårlig veikvalitet opp Reisadalen, er derimot storparten av rittet i år flyttet.

- Anbefalingen om å flytte traséen kom fra politiet. Men vi håper selvsagt fortsatt på masse publikum og ryttere, sier Olsen.

Reisadalen Opp starter med temporittet på 10 km fredag. Start og målgang vil være med Halti, og turen går oppover mot Kildalen.

Trimklassen på 41 kilometer åpner showet lørdag, etterfulgt av turklassene på henholdsvis 70 og 41 kilometer i retning Oksfjord og Kvænangsfjellet.

Nevnte barneritt gjennomføres ved Nord-Troms videregående skole avd. Storslett samme dag.

Damesykling

Olsen kan også opplyse at hun er i gang med å planlegge et "Dametråkk" i slutten av juni for å få litt blest rundt damesykling.

- Det blir litt uformell sykling, kanskje med litt sosial happening etterpå. Jeg har registrert mange kvinner rundt omkring på sykkel, men det er ikke så mange som til nå har møtt opp på våre onsdagsritt, sier hun.

Til helga oppfordrer hun både syklister og bilister til å ta hensyn og respektere trafikkreglene, spesielt at bilistene følger ekstra godt med lørdag.