Påmelding til sykkelrittet kan gjøres helt fram til starten går i dag , så om man ennå ikke har rukket å tørke støv av sykkelshortsen og pumpet dekkene har man fortsatt mulighet. Her er en oversikt over dagens ritt:

kl. 13:00, trim 41 km

kl. 15:00, tur 70 km.

kl. 15:05, tur 41 km

Nå opp fjellet

Reisadalen Opp har lagt om  og nå skal sykelistene legge ruta mot Kvænangsfjellet.

- På grunn av dårlig veikvalitet opp Reisadalen, er rittet flyttet mot Kvænangsfjellet. Det blir nok litt tyngre, men her er den eneste veistrekningen i Nordreisa kommune med så god vei at man kan bruke racingsykkel, sier rittansvarlig, Stein Erik Lunde.

- Løypen er småkupert og det er  280 høydemeter stigning de siste 3,5 km opp fjellet. Halvveis opp fjellet er det vendig og så går det tilbake mot Nord-Troms VGS på Storslett, forteller Lunde.

Han tror de raskeste sykelistene er i mål rundt kl.16.45.

En økende interesse

I år er det 29.gang Reisadalen Opp arrangeres. I fjor var også antall påmeldte rundt 50. Lunde kan fortelle at det er en økende interesse for sykling.

- Det går litt i bølgedaler, men de siste årene  har blitt mer interesse for sykling, sier Lunde.

I år er deltakere fra sykkelklubber rundt om i Nord-Norge, både Hammerfest, Bardu, Tromsø, Alta og nabokommunene har tatt turen.

Terrengløype for barn

I år arrangeres det også ei terrengløype i skogsområdene bak Nord-Troms VGS for barn.

- I forbindelse med avslutningen på idrettsskilen og for å rekruttere nye unge sykelister så har vi nå en konkurranse for barn mellom 6-10 år.

Etterpå er det deltakerpremie og pølser til alle små sykelister.